featured

Akkuyu Nükleer Güç Santrali üçüncü ünitesinin temeli atıldı

Akkuyu Nükleer Güç Santralı üçüncü ünitesinin temeli atıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin, temel atma törenine video konferans yöntemiyle katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 4. ünitenin temelinin gelecek yıl atılacağını açıkladı.

Akkuyu Nükleer Güç Santrali üçüncü ünitesi temel atma töreni, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in video konferans yoluyla katılımıyla gerçekleşti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan,  nükleer enerjinin enerji politikası bakımından özel bir yere sahip olduğunu kaydetti.  Akkuyu NGS’nin  üretime geçtiğinde yıllık 35 milyar kilovatsaat elektrik üreterek elektrik ihtiyacımızın yaklaşık %10’ unu  karşılayacağını belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan törende yaptığı konuşmada:

“Milli enerji altyapımıza nükleer gücü de dahil etme kararı, enerji tedarik güvenliği yönünde attığımız stratejik bir adımdır. Nükleer enerji, enerji politikamız bakımından özel bir yere sahiptir. Akkuyu NGS santralimizin ilk reaktörünü 2023 yılında devreye almayı hedefliyoruz. Toplam 4 reaktörden oluşacak bu santralin diğer reaktörlerinin de pey der pey üretime geçmesi için gece gündüz çalışacağız. Cumhuriyetimizin 100. yılında Türkiye’yi nükleer enerji sahibi ülkeler ligine sokacağız.” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Akkuyu Nükleer Güç Santrali üçüncü ünitesinin temeli atıldı
Yeni gelişmelerden ilk siz haberdar olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

ŞanlıTürk ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!