featured

Post Bariatrik Cerrahi

OBEZİTE CERRAHİ SONRASI DERİ SARKMA PROBLEMİ VE ESTETİK

Deri sarkma problemi obezite ameliyatı gibi aşırı kilo veren kadın ya da erkek olsun birçok kişinin karşı karşıya kaldığı bir durumdur. Deri sarkması gibi bu deformasyonlar vücut estetik görüntüsü gibi kişinin psikolojisini de etkiler ve kişiyi neredeyse sosyal yaşamdan kendini soyutlayan bir duruma getirebilir. Post bariatrik cerrahi; yani obezite cerrahisi sonrası estetik ameliyatlar ile deformasyona uğrayan vücut estetiği yeniden şekillendirilerek kişiye hayal ettiği daha sıkı ve formda bir vücut görüntüsü sağlanır. Post bariatrik estetik süreci kişinin durumuna göre belirlenen birkaç estetik operasyonun kombine edilmesiyle gerçekleşir.

 

NEDEN POST BARİATRİK ESTETİK CERRAHİ?

Obezite görülme sıklığı her yıl hem ülkemizde hem de dünyada kat ve kat artıyor. Diyet ve egzersizlere rağmen kilo veremeyen kişiler fazla kilolarından kurtulmak için obezite cerrahi yöntemlerine başvuruyor. Birçok kişi obezite ameliyatları sonrası hedefledikleri kilolara aylar içinde kavuşabiliyor; fakat aşırı kilo veren kişiler bu kez de yaşanan hacim kayıpları yüzünden deri sarkmaları ile karşılaşıyor. Obezite ameliyatı sonrası hızlı ve aşırı miktarda verilen kilolar karın, kalça, bel, kol, bacak, meme gibi vücudun birçok yerinde sarkmaya neden olabiliyor.

Kilo verme sonrası sarkan deri problemi başta kadınlar olmak üzere birçok kişiyi rahatsız ve mutsuz eder. Sarkan deri deformasyonu kıyafet seçiminde kısıtlamaya ya da hareket ederken sıkıntılara neden olabilir. Pişik gibi cilt problemleri de yaratabilir. Deri sarkma problemi yüzünden kişi kendini beğenmez hatta sosyal yaşamdan soyutlayıcı durumlara da gelebilir. Basit bir problem gibi görünse de fiziksel olarak başlayan bu vücut estetiği problemi psikolojik sorunlara kadar gidebilir. Bu yüzden post bariatrik estetik çok önemli bir yere sahiptir. Vücut deformasyonlarını gidermek için uygulanan post bariatrik cerrahi aynı zamanda kişinin yeniden kendini beğenmesine ve özgüvenini kazanmasına katkı sağlar.

 

OBEZİTE SONRASI DERİ SARKMA SORUNU İÇİN HANGİ ESTETİK AMELİYATLAR YAPILIR?

Vücutta deri sarkması gibi deformasyonlar için uygulanan kombine estetik ameliyatlara post bariatrik cerrahi denilir. Bu cerrahi süreç tamamen kişiye özel olarak planlanır. Post bariatrik estetikte yapılacak ameliyatlar ve ameliyatların sıralaması kişiye göre belirlenir. Post bariatrik cerrahi süreci aralarında genellikle 3-6 ay süre bırakılarak uygulanan  estetik operasyonlar  ile gerçekleşir. Kişinin yaşadığı deformasyonların aciliyeti, hastanın istek ve beklentileri ve genel sağlık durumu göz önünde bulundurularak cerrahi estetik planlama yapılır. Her bir estetik ameliyat 3-5 saat kadar sürer. Post bariatrik cerrahi operasyonlarından sonra genellikle iki gün hastanede kalmak gerekir.

Aşırı kilo verme sonrası sarkan deri için sıklıkla uygulanan operasyon 360 derece vücut germedir. Deri sarkması sadece karın bölgesinde ise karın germe operasyonu yapılır. Kol germe, yüz germe,  boyun germe, pop kaldırma, kadınlarda meme dikleştirme, erkeklerde jinekomasti de post bariatrik cerrahi çerçevesinde yapılan operasyonlar arasındadır. Post bariatrik estetikte tüm operasyonlar bir arada yapılamaz. Her ameliyat periyodunda uygun operasyonlar kişinin durumuna göre birleştirilerek yapılır.

 

 

Post bariatrik estetik ameliyatları bir vücut şekillendirme estetiğidir. Obezite sonrası estetik ameliyat ile sarkan meme, karın, bacak derileri toparlanır ve vücut gerdirme sağlanır. Post bariatrik cerrahi sonrası kişi daha sıkı bir vücut formuna kavuşur. Obezite sonrası estetik ameliyatlarını diğer estetik ameliyatlardan farklı kılan en önemli özelliği uygulanan tekniklerdir. Aşırı kilo veren kişilerde vücudun her yerinde yoğun bir deri sarkması görülür. Kısacası klasik bir karın germe kimi zaman yeterli gelmez. Estetik vücut profiline ulaşmak için aynı anda meme dikleştirme ya da liposuction uygulanması da gerekebilir. Bunun için özel tekniklerle kombine edilen post bariatrik estetik ameliyatlar yapılır.

 

POST BARİATRİK CERRAHİ İÇİN İDEAL ADAYLAR KİMLERDİR?

Post bariatrik estetik cerrahi için vücut kitle indeksi 30’un altında olmalıdır. Ayrıca vücut ağırlığının 3- 6 ay süresince sabit olması gerekir. Kilo kaybetme devam ediyorsa kişi post bariatrik cerrahi için doğru bir aday olmaz. Obezite cerrahisi zaten zor ve ağır bir süreçtir. Bu süreçten sonra yapılacak olan estetik ameliyatlara kişinin genel olarak fiziksel ve ruhsal sağlığının uygun olması gerekir. Eğer kişinin post bariatrik cerrahiye engel olan bir problem ya da hastalığı varsa öncelikle bunlar tedavi edilmelidir. Post bariatrik cerrahi sonrası da tıpkı obezite ameliyatı sonrası gibi beslenme düzenine dikkat etmek gereklidir. Aksi takdirde kilo alma ya da kilo verme durumları yaşanabileceği için vücut şekillendirme estetiği etkisini kaybeder. Beslenme konusunda dikkatli olabilecek kişiler post bariatrik cerrahi için en ideal adaylardır.

 

POST BARİATRİK ESTETİK ÖNCESİ VE SONRASI

Post bariatrik cerrahi öncesinde gerekli tüm testleriniz yapılır. Kullanılıyorsa kan sulandırıcı ve türevi ilaçların düzenlenmesi gerekir. Post bariatrik estetik öncesinde de sonrasında da sigara içilmemesi gerekir. Sigara zaten genel sağlığımız için de zararlı bir alışkanlıktır. Post bariatrik cerrahi sonrası iyileşme sürecini olumsuz etkilediğinden içilmesi tavsiye edilmez.

Vücut şekillendirme cerrahisi sonrası hastanede 2 gün yatışın ardından kişinin sağlık durumu iyiyse direnler çıkarılır ve taburcu edilir. Bu süreçte ameliyat yerleri bandajlarla kapalı olur. Obezite sonrası estetik ameliyatların ardından hafif ağrılar hissedebilirsiniz. Önerilen ağrı kesiciler bu konuda size yardımcı olur. Yine hafif morarma ve şişlikler de görülebilir. Bu durum kişinin cilt yapısına göre de değişebilir.

Post bariatrik estetik ameliyatı tamamlandıktan ve taburcu edildikten sonra evde  dinlenmelisiniz. Dinlenme süresince ağır kaldırmayın ve ani hareketlerde bulunmayın. Ağır ev işleri yapmamaya çalışın. Post bariatrik cerrahi sonrası spor aktivitelerine en az 4 hafta ara vermek gerekir. Bu sürede hafif tempo yürüyüşler yapabilirsiniz. 7 günün sonunda eğer masa başı bir iş yapıyorsanız; işinize geri dönebilirsiniz. Daha ağır fiziksel işte çalışanların biraz daha dinlenmesi gerekebilir.

Uygulanan post bariatrik estetik operasyonun türüne göre 4-6 hafta kadar korse giyilir. Vücut estetiğinin sağlanması ve ameliyat bölgelerinin korunması için korse önemlidir. Sarkan deri problemi için estetik ameliyatlar belirli kesilerle gerçekleşir ve bu kesi izlerinin iyileşmesi biraz zaman alır. Bu nedenle post bariatrik estetik cerrahi sonrası direkt güneş ışığından korunun ve 50 faktör gibi yüksek koruyucu özellikte bir güneş koruyucu krem kullanın.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
1
vir_sl_
Virüslü
Post Bariatrik Cerrahi
Yeni gelişmelerden ilk siz haberdar olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

ŞanlıTürk ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!