featured

Av sezonu sona erdi.

2020-2021 Av Dönemi Merkez Av Komisyonu Kararı uyarınca av sezonu 07 Mart 2021 tarihi itibariyle ülke genelinde kapanmıştır. Av sezonu dışında avlanmak kesinlikle yasaktır.

Tarım Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar 1.Bölge Müdürü Fahrettin Ulu,av sezonuna ilişkin bir açıklama yaptı.Ulu,yaptığı açıklamada: 2020-2021 Av Dönemi Merkez Av Komisyon Kararı; 4915 sayılı Kara Avcılığı Kanunu uyarınca av hayvanlarının eş tutma, üreme, yavru büyütme, erginleşme gibi yaşam evrelerini göz önünde bulundurarak 22 Ağustos 2020-07 Mart  2021 tarihleri arasını av sezonu olarak belirlemiş olup, 07 Mart 2021 tarihi itibariyle tüm yurtta genel av yasağı başlamıştır dedi.

Av Sezonunun  kapanış tarihi itibariyle, av ve yaban hayvanlarının üreme döneminin başladığı, kuluçka ve üreme alanlarına zarar verilmemesi, tüm vatandaşlarımızın yaban hayatı doğal yaşam alanlarında daha hassas hareket etmesi ve av ve yaban hayvanlarının yavru ve yumurtalarının toplamaması ve rahatsız edilmemesi gerekmektedir.

2021-2022 Av Dönemine ilişkin av sezonu; 2021 yılında Mayıs ayında toplanacak Merkez Av Komisyon toplantısı neticesinde belirlenecek ve Resmi Gazetede yayımlanmasıyla birlikte kamuoyuna duyurulacaktır. 2021-2022 av döneminde uygulanacak avlanma usul ve esasları ile av hayvanı türlerine göre avın açılacağı tarihler yeniden belirlenecektir.

Ulu,Tarım ve Orman Bakanlığımız ve Merkez Av Komisyonunca getirilen kurallara uyulması, av ve yaban hayatı kaynaklarının koruma-kullanma dengesi içerisinde sürdürülebilirliğinin sağlanması ve gelecek kuşaklara aktarılması açısından büyük önem arz etmektedir.dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Av sezonu sona erdi.
Yeni gelişmelerden ilk siz haberdar olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

ŞanlıTürk ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!