esnafa vergi muafiyeti

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan esnafa vergi muafiyeti müjdesi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, aralarında kuaför, tesisatçı, tuhafiyeci, marangoz, tornacı, çay ocağı işletmecisi, terzi ve tamirci gibi basit usule tabi 850 bin küçük esnafın gelir vergisinden muaf tutulacağını ve küçük esnafın beyan yükümlülüğünü kaldırdıklarını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi’nde, Ekonomi Reformları Tanıtım Toplantısı‘na konuştu. Esnafa vergi muafiyeti müjdesi verdi. Konuşmasında; aralarında kuaför, tesisatçı, tuhafiyeci, marangoz, tornacı, çay ocağı işletmecisi, terzi ve tamirci gibi basit usule tabi 850 bin küçük esnafın gelir vergisinden muaf tutulacağını ve küçük esnafın beyan yükümlülüğünü kaldırdıklarını müjdeledi.

Esnafa vergi muafiyeti müjdesi haberinin detayları;

Basit usulde vergilendirilen bu mükelleflerin ödedikleri verginin, toplam vergi gelirleri tahsilatına oranı yaklaşık yüzde 0.09 olduğu biliniyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 850 bin küçük esnafı ilgilendiren konuşması:

“Esnaf kardeşlerime buradan güzel bir müjde vermek istiyorum. Salgın döneminde esnafımızın ne gibi zorluklarla mücadele ettiğini biliyoruz. Reform paketimizde, dar gelirli küçük esnafımıza yönelik bir vergi muafiyeti de yer alıyor. Basit usulde vergilendirilen kuaför, tesisatçı, tuhafiyeci, marangoz, tornacı, çay ocağı işletmecisi, terzi ve tamirci gibi yaklaşık 850 bin esnafımızı gelir vergisinden muaf tutuyor, beyan yükümlülüklerini de kaldırıyoruz. Kapsama giren esnafımızı çok ciddi olarak rahatlatacağına inandığım bu kararın, şimdiden hayırlı olmasını diliyorum.”

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan esnafa vergi muafiyeti müjdesi
Yeni gelişmelerden ilk siz haberdar olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

ŞanlıTürk ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!