featured
kademeli normalleşme

Martta “kademeli normalleşme” başlıyor

Mart ayı itibari ile kademeli normalleşme takviminin başlayacağını açıklayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "İllerimizi vaka, aşı oranları gibi kriterlere göre düşük, orta, yüksek, çok yüksek riskli olarak sınıflandıracağız." dedi.

Mart ayı itibari ile kademeli normalleşme takviminin başlayacağını açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasının satır araları şöyleydi:

“Kimi şehirlerimizde gayet iyi bir fotoğraf çıktı, bazı şehirlerde ciddi sıkıntılar var. Devlet ve millet olarak tedbirlere uyarak bunun üstesinden geleceğiz. Aşı çalışmaları hızla sürüyor. 5,5 milyonun üzerinde bir aşılamayı tamamladık. Bu işi başaran Türkiye oldu. İlk etapta ihtiyaç duyulan aşıların tedariklerini gerçekleştiriyoruz. Yerli aşımızı da takip ediyoruz. İllerimizi 4 gruba ayırarak Mart ayı başı olarak kademeli normalleşme başlıyor. Düşük, orta, yüksek ve çok yüksek riski olarak sınıflandıracağız. Salgın tedbirleri nedeniyle restoran, kafe vb. işletmelerin yol haritası önümüzdeki günlerde açıklanacak. Hafta sonu uygulamasından başlayarak sokağa çıkma sınırlamasını illerde vaka, aşılama ve diğer kriterlere göre aşamalı şekilde kaldırıyoruz. Önemli olan vaka sayısının tüm illerimizde azalmasıdır. Normalleşme takvimi vaka sayısına göre hızlı ilerleyecektir.Biraz daha sabrederek, biraz daha fedakarlık yaparak bu musibeti tehdit olmaktan çıkartabilecek bir yerde duruyoruz.”

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Martta “kademeli normalleşme” başlıyor
Yeni gelişmelerden ilk siz haberdar olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

ŞanlıTürk ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!