featured

Milli Savunma Bakanı Hulisi AKAR,13 vatandaşımızın nasıl şehit edildiğini açıkladı

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "Teröristlere sürekli çağrıda bulunuldu. Bu sırada sadece göz yaşartıcı gaz kullanıldı.

Cuma akşam saatlerinde birinci terörist ‘ateş etmeyin dışarı çıkıyorum’ diyerek dışarı çıktı. Özel kuvvet personeli tarafından iki teröriste tekrar teslim olun çağrıları yaptırıldı, çıkan olmadı. İçeriden ateşle karşılık verildi. Alıkonulan 13 kişi hava hücum harekatı başlatıldığında şehit edildi.” dedi.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, açıklama yapıyor.

Bakan Akar’ın açıklamalarından öne çıkan noktalar şöyle: Irak’ın kuzeyinde ayakta kalmaya çalışan PKK’ya yönelik operasyonlarımız artan şiddet ve hız ile aralıksız devam ediyor. Pençe Kartal-2 kara desteği olmadan 35 km uzaklıkta icra edildi. Kritik ve önemli olan bu operasyon  nitelik olarak diğerlerinden farklıdır.

Operasyon karadan destek ve temas olmaksızın gerçekleştirildi. Yoğun gizlilik önlemleri altındaki operasyon için geniş bir hazırlık süreci yaşandı. Operasyon,herhangi bir arazi desteği veya temas olmaksızın gerçekleştirildi.Yoğun gizlilik önlemleri altındaki operasyon için geniş bir hazırlık süreci yaşandı. Dostlarımız ve müttefiklerimiz ile koordineli olarak yürütülen operasyon öncesinde hedefler özenle seçilerek, plan ve uygulama aşamasında sivil halkın can ve mallarının ve çevrenin korunmasına azami özen ve hassasiyet gösterildi.

50’den fazla hedeften 48’i vuruldu. Güvenlik nedeniyle başka hedefler de gözlemlendi. Teröristlere sürekli olarak çağrıda bulunuldu. Bu arada sadece göz yaşartıcı gaz kullanıldı. Cuma akşamı ilk terörist “ateş etme, ben çıkıyorum” diyerek dışarı çıktı. İki terörist, Özel Kuvvetler personeli tarafından tekrar teslim çağrısı yaptı ancak kimse çıkmadı. İçeriden ateşle cevap verildi. Hava saldırısı başlatıldığında gözaltına alınan 13 kişi şehit oldu. Güvenlik nedeniyle operasyon dikkatli ve yavaş bir şekilde gerçekleştirildi. Teröristlerin ateşine karşılık verildi.

Operasyon çok zor koşullarda, her ülkenin yapamayacağı şekilde, kahraman personelimiz tarafından güvenlik önlemleri alınarak gerçekleştirildi. Operasyon sırasında 4’ü Üst düzey yönetici olmak üzere 51 terörist ölü ve 2 ‘si canlı olarak yakalandı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Milli Savunma Bakanı Hulisi AKAR,13 vatandaşımızın nasıl şehit edildiğini açıkladı
Yeni gelişmelerden ilk siz haberdar olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

ŞanlıTürk ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!