featured

AB, TPAO yetkililerine yönelik yeni yaptırım kararını dondurdu

Reuters'ın 4 AB diplomatına dayandırdığı haberine göre Avrupa Birliği, Türkiye Petrolleri (TPAO) yetkililerine yönelik yeni yaptırım uygulama kararını dondurdu. Yaptırım uygulanan yetkili sayısının artırılmasına yönelik çalışmalar da durduruldu.

Aralık ayında AB liderleri, Türkiye’nin Doğu Akdeniz’deki ihtilaflı sularda doğal gaz için izinsiz sondaj faaliyetleri  nedeniyle bazı TPAO yetkililerinin varlıklarının dondurulmasını ve bu yetkililere seyahat yasağı getirilmesini önermişti.

AB ayrıca, Türkiye ile Fransa arasındaki krizin ardından 25-26 Mart’ta düzenlenen zirvede daha sert ekonomik yaptırımları tartışmayı kabul etmişti.

Reuters haberine göre; Erdoğan’ın daha yapıcı bir üslup kullanmaya başlaması, Almanya Başbakanı Angela Merkel’in uzlaşmacı yaklaşıma destek vermesi  ve Türkiye- Yunanistan arasında beş yılın ardından gerçekleşen ilk doğrudan görüşmeler  havanın değişmesini sağladı.

Avrupalı ​​ve ABD’li bazı diplomatlar, ABD Başkanı Joe Biden’ın  Brüksel’i, NATO müttefiki ve AB aday ülkesi olan Türkiye’nin uzlaşmaya daha istekli göründüğü bir zamanda yaptırım uygulamamaya davet ettiğini söyledi.

Bir AB diplomatı ise, “Türk bireylerin ek kara listeye alınmasıyla ilgili çalışmalar durdu ve artık ekonomik yaptırımlardan söz etmiyoruz.” dedi.

İkinci bir AB diplomatı da, diplomatik yöntemlere öncelik verildiğini söyledi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
AB, TPAO yetkililerine yönelik yeni yaptırım kararını dondurdu
Yeni gelişmelerden ilk siz haberdar olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

ŞanlıTürk ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!