featured

HDP Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun milletvekilliği düşürüldü

Hakkında, terör propagandası yapmak suçundan 2 yıl hapis cezası verilen HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun dokunulmazlığının düşürülmesi hakkındaki karar TBMM Genel Kurulu'nda okundu. Böylece, Gergerlioğlu'nun dokunulmazlığı düşürüldü. Düşürülme kararı, MHP Milletvekili ve Meclis Başkanvekili Celal Adan tarafından okundu.

Bazı uluslararası anlaşmaları görüşmek üzere toplanan TBMM  Genel Kurul’nda HDP’li Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu hakkındaki dokunulmazlığının kaldırılması ve milletvekilliğinin düşürülmesi dosyası gündeme geldi. Mahkeme kararın okunmasından sonra, Gergerlioğlu’nun vekilliğinin düşürülmesi  kararı okundu.

Kararın okunmasından sonra, AK Parti 22. Dönem Bitlis Milletvekili ve DEVA Partisi kurucularından Abdürrahim Aksoy basın locasından, “Kahrolsun otokrasi. Otokrasiye karşıyım, demokrasi istiyorum.” diye bağırarak kararı protesto etti.

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay da yaptığı konuşmada Enis Berberoğlu kararını hatırlatarak, “Meclis’i bir daha ofsayta düşürmeyelim.” diye konuştu.

HDP milletvekillerinin protestoları sebebiyle Genel Kurul’a ara verildi.

Verilen arada Ömer Faruk Gergerlioğlu, “Milletin vekiliyim. Baştan sona hukuksuzluk yaşanmıştır. TBMM Genel Kurulu’nu terk etmiyorum. Hiçbir yere gitmiyorum.” ifadelerini kullandı.

Verilen arada Meclis’te yaşanan protestolar nedeniyle Meclis Başkanvekili Celal Adan, grup başkanvekilleriyle tansiyonun düşürülmesi için görüştü.

Aradan sonra, kürsüye çıkan AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan’ın konuşmasına yönelik protestolar devam edince Meclis Başkanvekili Adan birleşime bir kez daha ara verdi.

Gergerlioğlu’nun Twitter üzerinden ilk açıklaması:

1
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
HDP Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun milletvekilliği düşürüldü
Yeni gelişmelerden ilk siz haberdar olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

ŞanlıTürk ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!