featured

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ‘Türkiye – Ermenistan Sınırı Açılabilir’

Ermeniler “Türkiye ve Azerbaycan’ı hep düşman olarak gördüler. Sınırların kapatılması o dönemde Azerbaycan ile bir dayanışma gösterisiydi. Artık çatışma bitti, Azerbaycan toprak bütünlüğünü yeniden sağladı. Tabii bölgede yeni bir durum ortaya çıktı. Ancak aynı zamanda Ermenistan’ın Türkiye’ye yönelik asılsız iddiaları devam ediyor.

Savaştan önce Ermenistan Devlet Başkanı’nın ne dediğini gördünüz mü? Sevr Anlaşmasının yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini yani Türkiye’ye toprak iddiası olduğunu söyledi.

Ermenistan Anayasasında Türkiye aleyhine toprak iddiası var. Durmalılar. Tüm dünyada Türkiye’ye karşı çirkin bir kampanya yürütüyorlar. Soykırım, farklı ülkelerin parlamentolarında kabul ediliyor. Böyle bir düşmanlık ve siyaset ne kadar sürebilir? Ermeniler akıllarını başlarına almalılar.

Türkiye gibi büyük bir ülkeye toprak talebinde bulunmak bencilce ve aptalca. Elbette yeni durum göz önüne alındığında, Türkiye-Ermenistan ilişkilerinin normalleşmesi konusunda da olumluyuz. Bu ilişkilerin normalleşmesi konusunda özel bir fikrimiz yok. ”

Azerbaycan Devlet başkanı, Türkiye’nin bu sınırların ne zaman açılacağını ve ilişkilerin ne zaman normalleşebileceğini belirleyeceğini söyledi.

“Her halükarda Azerbaycan bu konuda herhangi bir olumsuz görüş bildirmeyecektir. Çünkü bölgenin istikrarı, uzun vadeli barış için tüm ülkeler arasındaki ilişkilerin normal olması gerektiğini düşünüyorum. Bakın, şimdi ne hakkında konuşuyoruz? Ermenistan-Azerbaycan sınırının açılmasından bahsediyoruz. Yani Ermenistan-Azerbaycan sınırı açılırsa tabii ki Türkiye-Ermenistan sınırının kapalı kalmasına gerek yok. Koridorlardan bahsediyorsak, Zangazur koridorunu gerçekleştirmek istiyorsak tabii ki Türkiye-Ermenistan sınırı açılacak. Ama tabii ki Türkiye’nin kendi kararına bağlı.

Zaten bana sorarsanız Azerbaycan’ın bu konuda özel bir konumu yok. Ve Türkiye lehine olan da bizim lehimize. “

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ‘Türkiye – Ermenistan Sınırı Açılabilir’
Yeni gelişmelerden ilk siz haberdar olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

ŞanlıTürk ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!