featured

Kanal İstanbul ihalesi 2021’de yapılacak

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Kanal İstanbul projesinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde, kendi talimatlarıyla hazırlıklarının yapıldığını ve bu yıl içerisinde de başlayacaklarını ifade etti.

Kurum, Kanal İstanbul ile ilgili olarak şunları söyledi:

“Üniversitelerden hocalarımızdan ve vatandaşlarımızdan gelen talepler doğrultusunda ÇED raporu süreci tamamlandı. Yine çevre düzeni planı onaylandı. 3 etap planımızı yine Kanal İstanbul güzergahı üzerinde onayladık ve yüzde 52’si yeşil alan olan İstanbul Boğazı’mızı koruma, kurtarma projesi. Yine depremle ilgili rezerv alanımızın oluşturulduğu, bölgedeki yoğunluğun dışında herhangi bir yoğunluğun bölgeye getirilmediği örnek bir şehircilik anlayışıyla ki deprem şehri İstanbul’umuza üreteceğimiz rezerv konutlarıyla da yine riskli gördüğümüz binaların dönüşümü için çok önemli bir alanı inşallah inşa edeceğiz.

2021 yılı içerisinde projemizin ihalesini yapacağız ve kararlı bir şekilde de inşallah Kanal İstanbul Projesini İstanbul’umuza, Türkiye’mize kazandıracağız. Kanal İstanbul Projesi gerçekten vizyon bir proje. Türkiye’yi dünyada lider bir ülke yapacak, İstanbul’umuzun marka değerine marka katacak bir projedir ve bu noktada her türlü ayrıntı, detay düşünülmektedir. ”

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Kanal İstanbul ihalesi 2021’de yapılacak
Yeni gelişmelerden ilk siz haberdar olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

ŞanlıTürk ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!