featured

Merkez bankası faizi sabit bıraktı

Merkez Bankası, bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını yüzde 17 seviyesinde sabit tuttu. MB trafından yapılan açıklamada "Enflasyonda kalıcı düşüşe ve fiyat istikrarına işaret eden güçlü göstergeler oluşana kadar, sıkı para politikası duruşu kararlılıkla uzun bir müddet sürdürülecektir." ifadelerine yer verildi.

Merkez Bankası, bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını yüzde 17 seviyesinde sabit tuttu. MB trafından yapılan açıklamada “Enflasyonda kalıcı düşüşe ve fiyat istikrarına işaret eden güçlü göstergeler oluşana kadar, sıkı para politikası duruşu kararlılıkla uzun bir müddet sürdürülecektir.” ifadelerine yer verildi.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, bugün toplanırken faiz kararı ise saat 14.00’te açıklandı. Ankete katılan ekonomistlerin büyük çoğunluğunun beklentileri doğrultusunda, politika faizinin yüzde 17,00’de sabit bırakıldı.

Merkez Bankası, Naci Ağbal’ın başkanlığa getirilmesinden sonra gerçekleştirilen ilk toplantıda 475, ikinci toplantıda ise 200 baz puan olmak üzere toplamda 675 baz puan faiz artışına giderek politika faizini yüzde 10.25’ten, yüzde 17 seviyesine çekmişti. Ocak ayında yapılan toplantıda ise faiz oranını değiştirmemişti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Merkez bankası faizi sabit bıraktı
Yeni gelişmelerden ilk siz haberdar olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

ŞanlıTürk ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!