featured

Kritik imza

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığınca yürütülen Milli Muharip Uçak (MMU) projesi kapsamında, TUSAŞ ve TRMOTOR yerli güç üniteleri geliştirmek için yeni bir protokole imza attı.

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığınca yürütülen Milli Muharip Uçak (MMU) projesi kapsamında, TUSAŞ  ve TRMOTOR yerli güç üniteleri geliştirmek için yeni bir protokole imza attı.

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir:  “Milli Muharip Uçağımızın alt sistemlerinin de milli olarak geliştirilmesi, kritik teknolojilerde tam bağımsızlık hedefimizde önemli yer tutuyor” dedi.

TUSAŞ Genel Müdürü Prof. Dr. Temel Kotil: “Milli Muharip Uçak yeni nesil hava araçları üretebilmemiz için gerekli olan tüm yapıları da ülkemize kazandıracak ve havacılık sanayinin gelişmesi için katalizör görevi üstlenecek.” dedi.

TRMOTOR Genel Müdürü Dr. Osman Dur, hava araçları motorları ve güç sistemlerinin Türkiye için oldukça kritik ve vazgeçilmez teknolojiler olduğunu belirterek, ciddi teknolojik birikimler gerektirdiğine dikkati çekti. Devamında şu ifadeleri kullandı:

“Türkiye, bu zamana kadar yetiştirdiği insan kaynağı, mühendislik ve danışmanlık firmaları, üniversiteleri ve uluslararası iş birlikleri ile bu teknolojilere sahip olacak güçtedir. Bu hafta açıklanan Milli Uzay Programı ile havacılık, uydu ve uzay alanındaki çalışmalar da bu teknolojilerin geliştirilmesine ivme ve güç kazandıracaktır. Hiç şüpheniz olmasın ki uydu, uzay ve kara araçlarında olduğu gibi hava araçlarında da tamamen bağımsız, yerli ve milli motorlara sahip olacağız.”

1
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Kritik imza
Yeni gelişmelerden ilk siz haberdar olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

ŞanlıTürk ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!