featured

Clubhouse, Facebook radarında

Son dönemin popüler uygulaması Clubhouse Facebook’un da radarına girdi. Facebook’a yakın kaynaklara göre, Facebook, Clubhouse benzeri bir uygulama üzerinde çoktan çalışmaya başladı bile.Facebook'un üst düzey yöneticilerinin çalışanlarından, şirket içinde adı “Fireside” olarak bilinen Clubhouse benzeri bir uygulama geliştirmelerini istediği geçen günlerde New York Times'ta haberleştirildi.

Mark Zuckerberg’in “Satın alamıyorsan kopyala” felsefesini bilmeyen yoktur.Bu felsefe doğrultusunda Facebook, gözünü son dönemin popüler uygulaması Clubhouse’a dikti.Bu konu The Verge’de haberleştirilmişti.

Facebook’un üst düzey yöneticilerinin çalışanlarından, şirket içinde adı “Fireside” olarak bilinen Clubhouse benzeri bir uygulama geliştirmelerini istediği geçen günlerde New York Times’ta haberleştirildi.

Facebook, Clubhouse’a rakip olmaya hazırlanan tek şirket değil tabiki. Twitter da benzer bir hazırlık içinde olabilir. Zira Twitter’ın, podcast
üzerine yoğunlaşan sosyal medya yayın şirketi Breaker’ı satın aldığı unutulmamalıdır.

Peki bu Clubhouse Nedir?

Clubhouse, son günlerde dillerden düşmeyen bir sosyal medya platformu. Clubhouse, davetiyeyi zorunlu kılan sesli sohbet odaları üzerinden
sürdürüldüğü bir platform olarak karşımıza çıkıyor. iOS kullanıcılarına indirme imkanı sunan uygulama, 21 Ocak 2021’de bir milyar dolar piyasa değerine ulaştı bile. 2020 Nisan ayında kullanıma sunulan Clubhouse’un kurucuları Stanford Üniversitesi’nde mühendislik eğitimi almış olan Paul Davison ve Rohan Seth.Clubhouse’un kurucuları çıkış noktasını şöyle özetliyor:

“Amacımız, daha insani hissettiren bir sosyal deneyim oluşturmaktı; burada gönderi yayınlamak yerine diğer insanlarla bir araya gelip konuşabilirsiniz.”

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Clubhouse, Facebook radarında
Yeni gelişmelerden ilk siz haberdar olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

ŞanlıTürk ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!