featured

A Milli Takım, destan yazdı

A Milli Takım, Burak Yılmaz'ın hat-trick yaptığı maçta Hollanda karşısında destan yazdı. A Milliler, 2022 Dünya Kupası Elemeleri'ne 4-2'lik kritik bir galibiyetle başlamış oldu. Milliler 30 Mart Salı günü Norveç, 3 Nisan Cumartesi günü ise Cebelitarık ile karşılaşacak.

STAT: Atatürk Olimpiyat

HAKEMLER: Michael Oliver, Stuart Burt, Simon Bennett (İngiltere)

TÜRKİYE: Uğurcan Çakır, Zeki Çelik, Ozan Kabak, Çağlar Söyüncü, Umut Meraş, Okay Yokuşlu, Ozan Tufan (Dk. 64 Taylan Antalyalı),Yusuf Yazıcı (Dk. 64 Caner Erkin),Hakan Çalhanoğlu (Dk. 78 Enes Ünal),Kenan Karaman (Dk. 78 Kaan Ayhan),Burak Yılmaz (Dk. 90 Deniz Türüç)

HOLLANDA: Krul, Tete (Dk. 69 Dumfries),De Ligt, Blind (Dk. 82 Gravenberch),Wijndal (Dk. 82 Van Aanholt),De Roon (Dk. 62 Luuk de Jong),Wijnaldum, Frenkie de Jong, Malen (Dk. 69 Klaassen),Berghuis, Depay

GOLLER: Dk. 15, 35 (Penaltıdan) ve 81 Burak Yılmaz, Dk. 46 Hakan Çalhanoğlu (Türkiye); Dk. 75 Klaassen, Dk. 76 Luuk de Jong (Hollanda)

SARI KARTLAR: Dk. 32 Kenan Karaman, Dk. 36 Ozan Tufan, Dk. 52 Burak Yılmaz, Dk. 72 Umut Meraş, Dk. 90+4 Ozan Kabak (Türkiye); Dk. 50 Wijnaldum (Hollanda)

A Milli Takım, Atatürk Olimpiyat Stadı’nda oynanan maçta iyi bir oyun ortaya koyarak ülkeye sevinç yaşattı.

Milliler, henüz 15. dakikada Burak Yılmaz attığı golle 1-0 öne geçti.34. dakikada ise Okay Yokuşlu’ya yapılan faulün ardından hakem Michael Oliver penaltı noktasını gösterdi. Topu ağlarla buluşturan Burak Yılmaz skoru 2-0’a getirdi. Milliler, devre arasına 2-0’lık üstünlükle girdiler.

Milli Takım, ikinci yarını henüz 46. dakikasında Hakan Çalhanoğlu’nun attığı golle 3-0 öne geçti.

Bu dakikadan sonra Hollanda hücumda etkili olmaya başladı. Hollanda, 75. dakikada Davy Klaassen, 76. dakikada ise Luuk de Jong’un golleriyle peş peşe 2 golle durumu 3-2’ye getirdi..

Gecenin kahramanı Burak Yılmaz, 81. dakikada attığı frikik golüyle geceye noktayı koydu. Uğurcan Çakır, 90+4’te Memphis Depay’in penaltısını çıkararak alkış topladı.

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
A Milli Takım, destan yazdı
Yeni gelişmelerden ilk siz haberdar olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

ŞanlıTürk ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!