featured

Ümit Özdağ İyi Parti’den İstifa etti.

Ümit Özdağ TBMM’nde basın toplantısı yaparak İyi Partiden istifa ettiğini açıkladı.Ümit Özdağ,Meral Akşener beni partiden ihraç etme cesaretinde bulunamadı ama ben İYİ Parti’den istifa ediyorum dedi.

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ,meclisde yaptığı basın toplantısında İYİ Parti Kongresinde yaşanan olayları anlattı. Partinin İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu’nun FETÖ terör örgütü ile iltisaklı olduğunu ileri süren Özdağ, Genel Başkan Meral Akşener’in de bunu bildiğini söyledi. Özdağ, “İYİ Parti, kuruluş amacından uzaklaşmıştır. Tasfiye edilen Türk milliyetçilerinin yerine gelen 30 Ağustos’u ‘bütün Türkiyelilerin bayramı’ diye kabul eden FETÖ’cü zihniyettir. İfadenin kanıtı, televizyonlarda, internette seyredebileceğiniz görüntülerdir. Hiç kimse inkar edemez. İYİ Parti’deki FETÖ’cü sızma, bugün de yapmış olduğumuz bütün uyarılara rağmen devam etmektedir. Bazı kesimler İYİ Parti’deki krizin 19 Ekim 2020’de benim İstanbul İl Başkanı ile ilgili açıklama ve sonrasında bana karşı kurulan komplo, yani ihraç komplosu süreciyle başladığını düşünüyor. Oysa Atatürk çizgisindeki Türk milliyetçilerinin tasfiyesi partinin kuruluş sürecinden hemen sonra başlamıştır” dedi.

Özdağ,dünde bugün de iddialarımın arkasındayım. “HDP ile aynı masaya oturup anayasanın ilk 4 maddesini değiştirmeyi kabul edenlerle aynı yolda yürümem mümkün değildir. Yeniden ihraç çalışmalarına başlandığını duyuyorum. Akşener’in beni İYİ Parti’den ihraç edecek kadar cesur olmadığını biliyorum. Siyasi omurgasızlarla, HDP ile masaya oturanlarla, HDP’nin kapatılmasına karşı çıkanlarla, Türk gençlerini aldatanlarla aynı partide bulunmam mümkün değildir. Kurucusu olduğum İYİ Parti’den istifa ediyorum” dedi.Özdağ,”Bundan sonra ne yapacaksınız?” sorusuna “Meral Akşener bir araştırma yaptırmış. ‘Ümit Özdağ parti kurarsa kaç oy alır?’ diye. Yüzde 11 olarak görünüyor” diye cevap verdi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Ümit Özdağ İyi Parti’den İstifa etti.
Yeni gelişmelerden ilk siz haberdar olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

ŞanlıTürk ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!