featured

Mısır’la diplomatik temaslar başladı

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Mısır'la diplomatik temasların yeniden başladığını açıkladı:"Mısır ile hem istihbarat düzeyinde hem de dışişleri bakanlıkları düzeyinde temaslarımız var. Diplomatik düzeyde temaslarımız başladı."

Mısır’la diplomatik temaslar başladı

2013 yılında Mursi’nin devrildiği askeri darbeden sonra Türkiye-Mısır arasındaki diplomatik ilişkiler maslahatgüzar seviyesinde sürdürülmekteydi.

Sisi yönetiminin, Doğu Akdeniz’de yaşanan krizde Rum Kesimi ve Yunanistan’la yakın bir görüntü çizmesi;  Yunanistan’la münhasır ekonomik bölge anlaşması imzalaması iki ülke ilişkilerini çıkmaza sürüklemişti.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, AA’ya yaptığı açıklamada, Mısır’la diplomatik temasların yeniden başladığını açıkladı:”Mısır ile hem istihbarat düzeyinde hem de dışişleri bakanlıkları düzeyinde temaslarımız var. Diplomatik düzeyde temaslarımız başladı.”

Türkiye-Mısır ilişkilerinin yeniden tesis edilmesinin, 2013’ten bu yana süren kopukluk nedeniyle zaman aldığını ve her iki tarafın da normalleşme için herhangi bir ön koşul öne sürmediğini; Mısır Dışişleri Bakanı Semih Şukri ile daha önce uluslararası toplantılarda denk geldikçe görüştüklerini, iki yıl önce de New York’ta bir araya geldiklerini belirten Çavuşoğlu şu açıklamayı yaptı:

“Herhangi bir ön koşul Mısırlılardan gelmedi. Bizden de herhangi bir ön koşul şu anda gitmedi. Ama yıllarca bağlar kopuk olunca bir günde hiç bir şey olmamış gibi hareket etmek de o kadar kolay olmuyor. Yavaş yavaş görüşerek, bir yol haritası belirleyerek ve o konularda adım atarak oluşuyor. Yıllardır ister istemez bu kadar kopukluk olunca bir güven eksikliği de oluyor. Bu normal, iki tarafta da olabilir. O nedenle belli bir strateji, yol haritası çerçevesinde görüşmeler oluyor, devam ediyor. Mısır ile hem istihbarat düzeyinde hem de dışişleri bakanlıkları düzeyinde temaslarımız var. Diplomatik düzeyde temaslarımız başladı.”

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Mısır’la diplomatik temaslar başladı
Yeni gelişmelerden ilk siz haberdar olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

ŞanlıTürk ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!