featured

Kılıçdaroğlu’ndan Andımız kararı ile ilgili açıklama

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Danıştay'ın Andımız kararı sonrası başlayan tartışma hakkında Grup Meclis Toplantısı’nda konuştu. Konuşmasımda, Devlet Bahçeli'nin kararla ilgili Danıştay'ı muhatap almasını yanlış adres olarak değerlendirdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında konuştu. Kılıçdaroğlu, konuşmada Danıştayın Andımız ile ilgili kararına da değindi.

Konuşmasının konu ile ilgili bölümü:

“Danıştay bir karar verdi ortalık karıştı. Erdoğan bölücü terör örgütüyle masaya oturdu, onların şartı da ‘Andımızı kaldıracaksınız’ dediler. Andımız kaldırıldı. Daha sonra bu değişiklik iptal edildi ve Andımız’ın okunması gerektiği kararı verildi. Bana soruldu, ‘Danıştay doğru karar verdi. Ancak Danıştay Genel Kurulu’nda Erdoğan’ın istediği karar çıkacaktır’ demiştim. Danıştay İdari Davalar Genel Kurulu tarafından böyle bir karar verildi. Andımız; doğruluğu, sevgiyi, saygıyı anlatır. Danıştay bu kararı verdikten sonra, Erdoğan’a daha önce şu çağrıyı yapmıştım, ‘Andımızın hangi cümlesinden rahatsızsın bunu anlat’ demiştim. Bunu söyledim 2013 yılında, bu soruma cevap alamadım. Şimdi ben tüm kardeşlerime sesleniyorum, Bahçeli’ye de sesleniyorum, Sayın Erdoğan Andımızın hangi cümlesinden rahatsızsın, açıklasın. Danıştay’da iki yıl bekledi, yeni hakimler geldi ve Andımız kaldırıldı.Kamuda uzun yıllar hocalık yapan Bahçeli’nin de tahmin etmesi lazım. Andımızı Cumhur İttifakı kaldırdı. Eğer Sayın Bahçeli, Erdoğan’ı değil Danıştay’ı muhatap alıyorsa, muhatap aldığı yer yanlıştır. Danıştay’a hakimi tayin eden Erdoğan, oradaki kumpası ayarlayan Erdoğan. Sen kalkmışsın Danıştay’ı suçluyorsun. Muhatap alacaksan Erdoğan’ı muhatap alacaksın. Andımız’ın okunmasını istiyorsan, bizim gibi, yapacağın basit bir şey var. Açarsın Erdoğan’a telefon, ‘Bu and okunmadan kusura bakma bir daha bir araya gelemeyiz, ben ülkemi bayrağımı seviyorum, Andımız’ın okunmasını istiyorum’ dersin. Yapar mı? Göreceğiz.”

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Kılıçdaroğlu’ndan Andımız kararı ile ilgili açıklama
Yeni gelişmelerden ilk siz haberdar olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

ŞanlıTürk ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!