featured

AYM, HDP kapatma davasına raportör görevlendirdi

Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından HDP'nin kapatılması istemiyle açılan davada raportör görevlendirdi.

Anayasa Mahkemesi (AYM) Başkanı Zühtü Arslan, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahin’in Halkların Demokratik Partisinin (HDP) kapatılması istemiyle açtığı davada bir raportör görevlendirdi.

  • Raportörün, ilk inceleme raporunu tamamlayarak AYM heyetine sunması gerekiyor. Ardından AYM, davaya ilişkin ilk incelemesini yapacak ve iddianamenin kabul edilip edilmeyeceğine karar verecek. İddianamenin gönderilmesinden itibaren,  15 gün içinde bu sürecin tamamlanması gerekiyor.
  • Kabul edilmesi halinde, savcılık iddianamesi ön savunma için HDP‘ye gönderilecek. HDP’nin AYM’nin tanıdığı süre içinde ön savunmasını vermesi gerekiyor. Ancak parti bu sürenin uzatılması için başvuru yapabilecek. Ek süre talebi olursa, talebi AYM değerlendirip karara bağlayacak.
  • HDP, ön savunmayı  verdikten sonra Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahin esas hakkındakini görüşünü sunacak.Bu görüş de HDP’ye gönderilecek.Sonra,  Anayasa Mahkemesince belirlenecek tarihlerde Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı sözlü açıklama, HDP ise sözlü savunma yapacak.
  • Raportör, bu süreçten sonra davaya ilişkin bilgi, belgeleri toplayacak ve esas hakkındaki raporunu hazırlayacak. Rapor hazırlanma sürecinde; HDP ek savunma, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı ise ek delil sunabilecek.
  • Raporun AYM üyelerine dağıtılmasından sonra AYM Başkanı Zühtü Arslan, toplantı için bir gün belirleyecek; üyeler de belirlenen günde bir araya gelerek kapatma istemini esastan görüşmeye başlayacak.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
AYM, HDP kapatma davasına raportör görevlendirdi
Yeni gelişmelerden ilk siz haberdar olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

ŞanlıTürk ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!