featured

Mevlüt Çavuşoğlu’ndan sessiz kalan Avrupa’ya eleştiri

Türk Dışişleri Bakanlığı bazı ülkeleri PKK'nın Türk vatandaşlarına yönelik son saldırısına sessiz olmakla eleştirdiDışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu 15 Şubat'ta yaptığı açıklamada, terörle mücadele ettiğini iddia eden bazı ülkelerin, PKK terör örgütünün 13 Türk vatandaşını Kuzey Irak'ta infaz etmesine sessiz kaldığını söyledi.

Türk Dışişleri Bakanlığı bazı ülkeleri PKK’nın Türk vatandaşlarına yönelik son saldırısına sessiz olmakla eleştirdiDışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu 15 Şubat’ta yaptığı açıklamada, terörle mücadele ettiğini iddia eden bazı ülkelerin, PKK terör örgütünün  13 Türk vatandaşını Kuzey Irak’ta infaz etmesine sessiz kaldığını söyledi.

Çavuşoğlu, Etiyopya Büyükelçiliği için yeni bir binanın açılışında yaptığı konuşmada, “Terörle mücadele ettiğini iddia eden ülkeler, PKK’nın bu katliamına sessiz kalıyorlar ya da eğerler ve amalar ile kandırmaya çalışıyorlar.” dedi.

Bakan, Türkiye’nin 10 Şubat’ta Kuzey Irak’a yaptığı son 2 nolu Pençe-Kartal Harekatı sırasında Gara bölgesinde PKK tarafından infaz edilen vatandaşların intikamını alma sözü verdi.Türkiye’nin, gerek yurt içinde gerekse yurt dışında terör örgütleriyle mücadelesine aralıksız devam edeceğini söyledi.Ayrıca ülkenin, terörle mücadelede Etiyopya ve diğer Afrika ülkelerini de desteklemeye devam edeceğini söyledi.

Bakan, “Birçok Batı ülkesinin aksine, hiçbir zaman çifte standart uygulamadık ve asla ikiyüzlülük yapmadık” dedi.

Ayrı bir açıklamada, Türk dışişleri bakanı Batılı ülkeleri terörizme karşı çifte standart ve seçici yaklaşımları nedeniyle şiddetle eleştirdi. Çavuşoğlu, Twitter’da  #PKKisaHeinousTerroristOrganisation ve #PKKExecutesCivilians  hashtaglerini kullanarak “Batı dünyasının terörizmle ilgili çifte standardı ve iyi terörist ve kötü terörist biçimindeki seçici yaklaşımı devam ediyor.” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Mevlüt Çavuşoğlu’ndan sessiz kalan Avrupa’ya eleştiri
Yeni gelişmelerden ilk siz haberdar olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

ŞanlıTürk ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!