featured

Gürcistan Başbakanı Gakharia istifa etti

Gakharia, ülkedeki ana muhalefet partisi Birleşik Ulusal Hareketi Başkanı Nika Melia'ya yönelik tutuklama kararı konusunda ekibiyle yaşadığı görüş ayrılıkları nedeniyle görevinden istifa ettiğini belirtti.

Başbakan Gakharia , Melia’nın tutuklanması kararını eleştirerek,  bu durumun ülkedeki siyasi gerginliği daha da artıracağını söyledi. Gakharia’nın istifasının ardından İçişleri Bakanlığı da yaptığı açıklamada Melia’nın tutuklanmasına yönelik kararın geçici olarak ertelendiğini duyurdu.

Gürcistan anayasası gereği, iktidardaki Gürcü Hayali Partisinin bir hafta içinde yeni başbakan adayını ve yeni kabine listesini Cumhurbaşkanı Zurabişvili’ye sunması gerekiyor.

PEKİ, BİRLEŞİK ULUSAL HAREKETİ BAŞKANI NİKA MELİA NEDEN TUTUKLANDI?

20 Haziran 2019 tarihinde  26. Ortodoks Parlamentolararası Genel Asamblesi’nin oturumunda, Rus Komünist Partisi üyesi ve Rusya Devlet Duması milletvekili Sergei Gavrilov’un parlamento başkanının koltuğuna oturması binlerce kişi tarafından protesto edilmişti.

Nika Melia protestocuları kışkırttığı gerekçesiyle gözaltına alınmış, sonra kefalet şartıyla serbest bırakılan Melia, kefaleti ödemeyince yeniden gözaltı kararı alınmıştı. Ancak Birleşik Ulusal Hareketi Başkanı polise teslim olmamıştı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Gürcistan Başbakanı Gakharia istifa etti
Yeni gelişmelerden ilk siz haberdar olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

ŞanlıTürk ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!