featured

İki ilde mutasyona uğramış koronavirüs tespit edildi

Anadolu’nun çeşitli bölgelerinde mutasyona uğramış virüs vakalarının görüldüğü ile ilgili haberler artmaya başladı. Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Uzmanı Prof. Dr. Levent Akın’ın geçtiğimiz günlerde mutasyonlu virüsün şu ana kadar Türkiye’de 33 ile yayıldığını ifade etmesinin ardından birbiri ardına mutant virüs vakalarına dair bilgiler gelmeye devam ediyor.

Son olarak Darende Kaymakamlığından yapılan açıklamada, ilçede mutasyona uğramış virüs vakalarının görülmeye başlanıldığı belirtildi. Bugün yapılan testlerde iki vakada kesinleşmiş mutant virüsün tespit edildiği belirtilerek, iki kişide ise mutant virüs şüphesi bulunduğu ve test sonuçlarının beklendiği kaydedildi.Açıklamada ilçeye bağlı Heyiketeği Mahallesi’nde bir apartmana giriş ve çıkışların yasaklandığı belirtildi.

 

Bir başka mutant virüs haberi de Kayseri ili Develi ilçesinden geldi. Şıhlı Mahallesi’nin Coronavirüs sebebiyle 10 gün süreyle karantinaya alındığı ve mahalleye giriş çıkışların yasaklandığı açıklandı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
1
_a_rm_
Şaşırmış
1
vir_sl_
Virüslü
İki ilde mutasyona uğramış koronavirüs tespit edildi
Yeni gelişmelerden ilk siz haberdar olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

ŞanlıTürk ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!