featured

FETÖ tarafından katledilen Hrant Dink davasında karar çıktı

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin davada, eski emniyet müdürleri Ali Fuat Yılmazer ve Ramazan Akyürek ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılırken Trabzon Eski Emniyet Müdürü Reşat Altay beraat etti. İstanbul Eski Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah'ın davası ise zaman aşımından düştü. Gazeteci Ercan Gün 10 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Ogün Samast, Erhan Tuncel ve Yasin Hayal için FETÖ üyeliğinden suç duyurusunda bulunulurken, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in de aralarında bulunduğu 13 sanığın dosyası ise ayrıldı.

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi, cinayetin FETÖ’nün amaçları doğrultusunda işlendiğini belirttiği Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in 14 yıl önce öldürülmesine ilişkin davada kararı açıkladı.

Davada; FETÖ elebaşı Fetullah Gülen, eski savcı Zekeriya Öz, gazeteciler, jandarma ve eski emniyet görevlilerinin de aralarında bulunduğu 6’sı tutuklu 76 sanık yargılanıyordu.

Tutuksuz sanıklar eski İstihbarat Daire Başkanı Sabri Uzun ve dönemin İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah hakkındaki dava dosyasının zaman aşımı nedeniyle düşürülmesine hükmedildi.

Dönemin Trabzon Emniyet Müdürü Reşat Altay, ihmal nedeniyle adam öldürmek ve resmi belgeyi yok etme suçlarından beraat etti.

Tutuksuz sanıklar eski İstanbul İstihbarat Şube Müdürü Ahmet İlhan Güler ve  Trabzon Eski İstihbarat Şube Müdürü Engin Dinç hakkındaki ihmali davranışla öldürme suçundan beraat verilirken kamu görevini ihmal suçu dava dosyasının zaman aşımı nedeniyle düşürülmesi kararı verildi.

Eski emniyet müdürleri Ali Fuat Yılmazer ve Ramazan Akyürek tasarlayarak kasten öldürme suçundan ayrı ayrı ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Ali Fuat Yılmazer resmi belgeyi yok etme suçundan 4 yıl 6 ay daha ceza alırken; Ramazan Akyürek ise, resme belgede sahtecilikten 7 yıl 6 ay, resme belgeyi yok etme suçundan da 5 yıl 7 ay 15 gün  ayrıca ceza aldı.

Hrant Dink cinayetinde keşif yaptırdığı öne sürülen eski Jandarma Yüzbaşı Muharrem Demirkale, Anayasa’yı ihlal ve kasten öldürmeye yardım suçlarından 2 kez müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Tutuklu sanıklar Veysal Şahin ve Okan Şimşek ile tutuksuz sanık Trabzon Eski İl Jandarma Komutanı Ali Öz kasten öldürme  suçundan 25’er yıl, resmi belgede sahtecilik suçundan da 3 yıl 4’er ay hapis cezası aldılar.

Astsubay Yavuz Karakaya’ya, Anayasayı ihlalden müebbet hapis ve kasten öldürmeye yardım suçundan da 12 yıl 6 ay hapis cezası averildi.

Sanık gazeteci Ercan Gün, FETÖ kapsamında “silahlı terör örgütüne üye olmak” suçundan 10 yıl hapis cezası aldı.

Ogün Samast, Erhan Tuncel, Yasin Hayal ve Tuncay Uzundal hakkında “FETÖ üyeliği” suçundan, savcılığa suç duyurusunda bulunulmasına karar verdi.

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen, eski savcı Zekeriya Öz, Ekrem Dumanlı, Adem Yavuz Arslan’ın da bulunduğu 13 firari sanığın dosyasının ayrılmasına karar verildi.

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
FETÖ tarafından katledilen Hrant Dink davasında karar çıktı
Yeni gelişmelerden ilk siz haberdar olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

ŞanlıTürk ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!