featured

Almanya, Türkiye’yi yüksek riskli ülke ilan ediyor

Özellikle yüksek sayıda korona enfeksiyonu nedeniyle Almanya hükümeti, Türkiye ve Hırvatistan’ı Pazar gününden itibaren giriş kurallarının hafifçe sıkılaştırıldığı yüksek riskli bölgeler olarak sınıflandıracak. Robert Koch Enstitüsü’nün (RKI) Cuma günü açıkladığı gibi, bu durum Ukrayna ve Ermenistan için de geçerli olacak.

Turizm açısından da kötü günler geçiren ülkemizde, Almanya’nın alacağı bu kararla turizm işletmecilerinin de daha zor günler geçireceği açıkça görülmektedir.

Türkiye’de yeni korona enfeksiyonları bu hafta pandeminin başlamasından bu yana en yüksek seviyeye çıktı. Son zamanlarda bir haftada 100.000 kişi başına yaklaşık 600 vakanın rapor edildiği İstanbul’da çok yüksek olduğu belirlendi.

Türkiye genelinde Mart ayı başında korona kısıtlamalarını kısmen kaldırdı, o zamandan beri vaka sayısı hızla artıyor. Bu arada, bazı bölgelerde hafta sonu çıkış kısıtlamaları gibi daha katı önlemler de tekrar uygulanıyor. Önümüzdeki hafta başlayacak olan Ramazan’da yeni tedbirlerin yürürlüğe girmesi bekleniyor. Örneğin, halihazırda açık olan kafe ve restoranlar paket servisine geçmek zorunda kalacak gibi görünüyor.
Bir hafta içinde 100.000 kişi başına yeni enfeksiyon sayısının belirli bir süre içinde 200’ün üzerinde olduğu ülkeler, yüksek riskli alanlar olarak sınıflandırılmakta. Şu anda dünya çapında 40’tan fazla ülkede durum böyle…

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
1
vir_sl_
Virüslü
Almanya, Türkiye’yi yüksek riskli ülke ilan ediyor
Yeni gelişmelerden ilk siz haberdar olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

ŞanlıTürk ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!