featured

Prof. Dr. Uğur Şahin ve eşi Özlem Türeci’ye Almanya liyakat nişanı verildi

Covid-19 aşısını bulan Alman BioNTech firmasının kurucuları Prof. Dr. Uğur Şahin ve Özlem Türeci'ye Almanya’nın en üst düzey devlet madalyası olan Yıldızlı Liyakat Nişanı verildi.

BioNTech’in kurucu ortağı ve CEO’su Prof. Dr. Uğur Şahin ve eşi Özlem Türeci’ye, Bellevue Sarayı’nda düzenlenen ve Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier ile Almanya Başbakanı Angela Merkel’in de katıldığı törende liyakat nişanı takdim edildi.

Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier, tören konuşmasında, ” Sizlerin hikayesi insanlık için en iyi ilham kaynağıdır. Geliştirdiğiniz aşı insanlığa bir hizmettir. Şu anda bu yüzden burada bulunuyoruz. Bu aşı sadece hayat kurtarmıyor, aynı zamanda insanlığın sosyal yaşantısının devamını da kurtarıyor.” ifadelerini kullandı.

2020 Aralık ayında, Biontech korona virüs aşısını geliştiren Özlem Türeci ve Uğur Şahin’e “2021 Axel Springer Ödülü” de verilmişti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Prof. Dr. Uğur Şahin ve eşi Özlem Türeci’ye Almanya liyakat nişanı verildi
Yeni gelişmelerden ilk siz haberdar olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. 4 Mayıs 2021, 17:05

    […] Uğur Şahin Salı günü yaptığı açıklamada, BioNTech’in COVID-19 aşısının 2 ila 8 santigrat derecelik buzdolaplarında 6 aya kadar saklanabilen bir versiyonu için onay almak için çalıştığını söyledi. […]

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

ŞanlıTürk ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!