featured

Korona virüsü salgını nedeniyle işten çıkarma yasağı 17 Mayıs’a kadar uzatıldı.

İş Kanunu‘na 16 Nisan 2020 tarihinde eklenen geçici madde ile iş veya hizmet sözleşmelerinin, ‘ahlak ve iyi niyet kurallarına uymayan haller’, iş veya hizmet sözleşmelerinde sürenin sona ermesi, iş yerinin faaliyetinin sona ermesi, işin sona ermesi halleri dışında, 3 ay süreyle işveren tarafından feshedilmesi yasaklanmıştı. Ayrıca geçici maddede işverene, çalışanlarını üç aylığına ücretsiz izne ayırmasına ilişkin düzenlemeye de yer verilmişti.

Cumhurbaşkanı Kararı ile söz konusu düzenlemelerin süresi, 17 Mart’tan itibaren iki ay daha uzatıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan kararla, 4857 sayılı İş Kanunu’nda işçilerin iş akitlerinin feshedilmesinin önüne geçilmesine yönelik düzenlemeyi içeren geçici 10’uncu maddesinin birinci ve ikinci fıkralarında belirtilen sürelerin, 17 Mart 2020 tarihinden itibaren 2 ay daha uzatılmasına karar verildi.

İşten çıkarma yasağına rağmen ücretsiz  izin verilerek işinden olmuş kişiler hakkında kanunda bir düzenleme yapılmadı. Sadece Bu kişilere İşsizlik Sigortası Fonundan İŞKUR tarafından yapılan nakdi ücret desteği günlük 47,70 TL veriliyor.

Sendikalar tarafından kısa çalışma ve işsizlik ödeneği uygulamasının da uzatılması talebinde bulunmalarına rağmen yetkiler tarafından bir yanıt verilmedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Korona virüsü salgını nedeniyle işten çıkarma yasağı 17 Mayıs’a kadar uzatıldı.
Yeni gelişmelerden ilk siz haberdar olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

ŞanlıTürk ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!