featured

Ankara Valiliğinden Son Dakika Açıklaması;

Ankara Valiliği,Ekmek ve pide fiyatlarına yapılmak istenen zam oranına itiraz komisyonda değerlendirilmiş, ATO’nun(Ankara Ticaret Odası) tarifesi iptal edilmiştir.

Ankara Fırıncılar Odası Başkanı Gürsel Alnıaçık, 3 Mart’ta yaptığı açıklamada fırıncıların zarar etmemesi için ekmek fiyatlarına yaklaşık yüzde 16 zam yapıldığını bildirmişti. Alnıaçık, “Zamla Ankara’da 1,5 lira olan 200 gram ekmek satış fiyatı bugün itibarıyla 1,75 liraya yükseldi” şeklinde konuşmuştu. Ancak Ankara Valiliği, son dakika açıklaması yaparak ekmeğe yapılan yüzde 16 zam iptal edilmiştir dedi.

Valilik Şu açıklamayı yaptı:

“Ankara Ticaret Odası tarafından Valiliğimize gönderilen ekmek ve pide fiyat tarifelerinde yapılmak istenen zam oranına, ilgili mevzuat hükümleri doğrultusunda Valiliğimizce yapılan itiraz komisyonda değerlendirilmiş ve komisyonca Ankara Ticaret Odası’nın gönderdiği tarife iptal edilmiştir.

Yine ilgili mevzuat çerçevesinde, Ankara Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği tarafından Valiliğimize gönderilen ekmek ve pide fiyat tarifelerine yaptığımız itiraz da komisyonda değerlendirilmiş ve komisyonca itirazımız oy çokluğu ile reddedildiği için Valiliğimizce yasal yetkimiz kullanılarak adı geçen tarifeye yönelik Ticaret Mahkemesi’nde itiraz davası açılmıştır.”

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Ankara Valiliğinden Son Dakika Açıklaması;
Yeni gelişmelerden ilk siz haberdar olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

ŞanlıTürk ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!