featured

Alman otomotiv şirketi Volkswagen 4 bin kişiyi işten çıkarma kararı aldı.

Alman otomotiv şirketi Volkswagen’den ismini açıklamayan kaynaklar şirket içerisinde çok ciddi bir işten çıkarma dalgası yaşanacağını açıklayarak Almanya’da çalışan 4 bin kişinin bundan etkileneceğini duyurdu.

Reuters’a açıklama yapan kaynaklar,Volkswagen’in birçok çalışanına erken ve kısmi emeklilik teklif edeceğini ve bu sebeple 500 milyon euro (4.48 milyar TL) harcanacağını açıkladı.

Alman şirketinin 1956 ile 1960 doğumlu çalışanlarına erken emeklilik teklif edeceğini belirtilirken 1964 doğumlulara kadar olan çalışanlarına da kısmi emeklilik teklif edilebileceği kaydedildi.

Volkswagen de 120 binden fazla insanın çalıştığı 6 fabrikadan 4 bin kişinin işten çıkarılacağı söylendi.Alman gazetesi Handelsblatt da daha önce yaklaşık 5 bin kişinin şirketle ilişiğinin kesileceğini öne sürmüştü.

Volkswagen konuyla ilgili bir açıklama yapmazken, bir süredir Tesla gibi bir şirket olmak istediğinin sinyalini veriyordu. Volkswagen, sadece otomotiv şirketi olmaktan çok Tesla gibi bir teknoloji şirketi olmak için kolları sıvamıştı. Volkswagen, 2021 yılının sonuna kadar işe alımı durdurma kararı almış ve sadece elektrikli otomobiller,dijitalleşme ve akü teknolojileri konusunda eleman alımına karar kılmıştı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Alman otomotiv şirketi Volkswagen 4 bin kişiyi işten çıkarma kararı aldı.
Yeni gelişmelerden ilk siz haberdar olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

ŞanlıTürk ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!