featured

ABD 1.9 trilyon dolarlık yardım paketini onayladı.

ABD Senatosu 1.9 trilyon dolarlık Kovid-19 yardım paketini 49’a karşı 50 evet oyuyla onayladı. 49’a karşı 50 oyla kabul edilen tasarı, Demokratların çoğunlukta olduğu Temsilciler Meclisi’ne gönderilecek. Temsilciler Meclisi’nde kabul edilmesi beklenen tasarının yasallaşması için Biden’ın imzasına sunulacak

Cumartesi günü açıklama yapan Başkan Biden, planın kabul edilmesinin bu aydan itibaren Amerikalılar’a gerekli yardımın yapılmasına yardımcı olacağını söyledi. Biden tasarının Temsilciler Meclisi’nden hızlıca geçmesini, böylece imzalayarak yasalaştırabilmeyi umduğunu belirtti.

Kovid-19 yardım paketinin içeriğinde kişi başına 1400 dolarlık nakit yardım ve eyaletler ile yerel yönetimler için 350 milyar dolarlık kaynak yer alıyor.

Daha önce haftalık 400 dolar olarak belirlenen işsizlik yardımının ise yapılan müzakerelerle 300 dolara düşürülürken,süresinin ise 6 Eylül’e kadar da uzatılmasına karar verildi. Ayrıca işletmeler için vergi indirimi 2026’ya kadar bir yıl daha uzatılıyor.

Cumhuriyetçiler, virüsle savaşmak ve ekonomiyi canlandırmak için önceki teşvik paketlerini geniş çapta destekledi. Ancak Beyaz Saray’a Demokrat yönetimin gelmesi ve Kongre’nin iki kanadında da Demokratlar’ın kontrolü ile birlikte, bu son teşvik paketini çok pahalı buldukları gerekçesiyle eleştiriyorlardı. ​

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
ABD 1.9 trilyon dolarlık yardım paketini onayladı.
Yeni gelişmelerden ilk siz haberdar olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

ŞanlıTürk ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!