featured

Türk Silahlı Kuvvetlerinden Pençe Kartal-2 harekatı

Milli Savunma Bakanlığınca, Irak'ın kuzeyinde Gara bölgesindeki terör örgütü PKK'ya ait hedeflere yönelik Pençe Kartal-2 Harekatı'nın düzenlendiği, operasyonun devam ettiği açıklandı.

Milli Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından icra edilen başarılı operasyonlar sonucu ağır kayıplar veren terör örgütü PKK/KCK’nın, Irak’ın kuzeyindeki  bölgelerde varlığını halen sürdürmeye, yeniden barınma alanları ve mevziler oluşturmaya devam ettiği ve geniş çaplı bir saldırı hazırlığı içinde olduğunun tespit edildiği belirtildi.

Açıklamada, “PKK/KCK ve diğer terörist unsurları etkisiz hale getirerek Irak’ın kuzeyinden halkımıza ve güvenlik güçlerimize yönelik terör saldırılarını bertaraf etmek ve hudut güvenliğimizi sağlamak maksadıyla uluslararası hukuktan doğan meşru müdafaa haklarımız doğrultusunda, Irak’ın kuzeyinde Gara bölgesinde bulunan ve teröristler tarafından kullanılan hedeflere 10 Şubat 2021 günü saat 02.55’ten itibaren Pençe Kartal-2 Harekatı düzenlendi. Operasyona devam edilmektedir.” ifadelerine yer verildi.

Milli Savunma Bakanlığı Irak’ın kuzeyindeki Gara bölgesinde başlatılan Pençe Kartal-2 Harekatı’nda teröristlerle çıkan çatışmada Yüzbaşı Burak Coşkun ve Astsubay Kıdemli Çavuş Harun Turhan‘ın şehit olduğunu duyurmuştu. Yaralanan dört asker ise tedavi altına alınmıştı.

Milli Savunma Bakanlığı teröristlere ait barınak, sığınak ve mühimmat depoları, karargâh yerleri ile mağaralardan oluşan 50’den fazla hedefin hava harekatıyla imha edildiğini duyurdu: İlk temasta şehit düşen kahraman personelimizin kanları yerde bırakılmamış, harekât kapsamında şu ana kadar, ikisi örgütün sözde yönetim kadrosunda yer alan 33 terörist etkisiz hale getirilmiştir.

Gara bölgesinin barınmaya son derece müsait olması, su sorunu bulunmaması nedeniyle PKK açısından büyük öneme sahip. Gara’nın;, Sincar, Zap ve  Metina arasındaki geçişler açısından da stratejik bir özelliğinin olduğu da biliniyor. Araçların girmesinin zor olduğu, derin dere yatakları bulunan ve yedi büyük sırtın olduğunu Gara teröristler açısından önemli bir üslenme bölgesi durumunda. Gara Dağı’nın saklanma ve savunma imkanlarının fazla olması nedeniyle Peşmergelerin 1960’lı ve 1970’li yıllarda Irak’ın eski devrik lideri Saddam Hüseyin’e karşı yürüttükleri savaş sırasındaki en önemli üstlenme noktası olduğunu da biliniyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Türk Silahlı Kuvvetlerinden Pençe Kartal-2 harekatı
Yeni gelişmelerden ilk siz haberdar olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

ŞanlıTürk ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!