featured

Meteoroloji’den birçok il için kuvvetli kar yağışı uyarısı

Meteorolojiden günler öncesinden uyarısı yapılan soğuk ve yağışlı hava, yurda dün giriş yaptı. Sıcaklık hissedilir şekilde düşerken, kar yağışı tüm yurdu etkisi altına alacak ve sıcaklıklar sıfır derecenin altına düşecek. Meteoroloji'den yeni yoğun kar uyarısı geldi. İstanbul'da pazar günü akşam saatlerinden itibaren yoğun kar yağışı nedeniyle kar kalınlığı kıyılarda 5 ila 15, yüksek kesimlerde 20-30 santimetre olacak.

Meteoroloji hava sıcaklıklarının azalacağını, Marmara ve Batı Karadeniz başta olmak üzere kuzey ile iç bölgelerin tamamının kar yağışının etkisi altına gireceğini açıkladı.Pazar günü Karadeniz üzerinden gelecek sistemin ve kuvvetli poyrazın etkisiyle Marmara ve Batı Karadeniz başta olmak üzere kuzey ve iç bölgelerin tamamının kar yağışının etkisi altında kalması bekleniyor. Pazartesi gününden itibaren kuzey, iç ve doğu kesimlerde soğuk havanın etkisini artırması ile birlikte kar yağışlarının aralıklarla devam etmesi bekleniyor.

İstanbul’da pazar günü sabah saatlerinden itibaren karla karışık yağmur ve yükseklerinde kar şeklinde başlayacak olan yağışların, kıyı kesimlerde de zaman zaman kar şeklinde olması bekleniyor. Maksimum sıcaklığın, yarın 19 derece, pazartesi 3 dereceye kadar düşmesi bekleniyor.

Ankara’da pazar günü yağışların kar şeklinde başlayıp gün içinde karla karışık yağmur ve kara döndükten sonra gece saatlerinden itibaren aralıklı kar yağışı şeklinde devam edeceği tahmin ediliyor. Maksimum sıcaklığın, yarın 17 derece, pazartesi 0 dereceye kadar düşmesi bekleniyor.

İzmir pazar günü öğle saatlerinden itibaren ise yeni bir yağışlı sisteminin etkisine girecek. İzmir’de pazartesi günü 6 dereceye kadar düşmesi bekleniyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
1
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Meteoroloji’den birçok il için kuvvetli kar yağışı uyarısı
Yeni gelişmelerden ilk siz haberdar olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

ŞanlıTürk ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!