featured

Konferans salonunda 4000 kaplumbağa ısınıyor

ABD – Teksas’ın güneyindeki South Padre adasında, son birkaç gün içinde Meksika Körfezi’ndeki soğutulmuş sudan 4.000’den fazla deniz kaplumbağası kurtarıldı ve ısınmak için geçici olarak bir konferans merkezine getirildi.

Bölgedeki deniz kaplumbağalarının korunmasına özen gösteren Sea Turtle Inc. kuruluşu kurtarma operasyonuna başladı. Hayvanlar kongre merkezinin odalarına ve koridorlarına plastik örtüler üzerine serildi. Sea Turtle Inc’den Sanjuana Zavala Perşembe günü ”Kaplumbağaların bir tür donmuş sertlik içinde olduklarını ve tekrar ısınana kadar hareket etmediklerini söyledi. Bu durum birkaç gün sürdü. Şimdi bekleyip göreceğiz” dedi.

Ağırlıkları 180 kilograma kadar ulaşan kaplumbağalar var

Zavala, hayvanların bu durumda mutlaka suda olması gerekmediğini vurguladı. Başlangıçta kurtarılan bazı kaplumbağalar için çocuk havuzunu kullanıldığını ancak çok sayıda hayvan göz önüne alındığında, bu tür havuzlar yeterli olmadığını dile getirdi. Zavala, denizdeki su sıcaklığı tekrar on iki santigrat derecenin üzerine çıkar çıkmaz hayvanlar oraya geri götürülecek. açıklamasında bulundu.

Zavala, ‘Sea Turtle Inc yardım kuruluşunun zaman zaman kaplumbağaları kışın denizden kurtarmak zorunda kaldığını söyledi. Ama bir seferde hiçbir zaman 200’den fazla olmadı. “Hiç bu kadar görmedik.” Bu nedenle kongre merkezine geçmek gerekiyordu. Orada da kış fırtınası nedeniyle elektrikte geçici sorunlar vardı. Ancak binada kaplumbağalar rüzgar ve hava koşullarından korunarak denizdeki soğuk sudan korunmaktadır.’ dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Konferans salonunda 4000 kaplumbağa ısınıyor
Yeni gelişmelerden ilk siz haberdar olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

ŞanlıTürk ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!