featured

İkinci el otomobil fiyatları düşüyor mu?

Sıfır ve ikinci el otomobil fiyatlarındaki artış fırsatçılıktan başka bir şey değil...

Son bir yıl içinde sıfır ve ikinci el otomobil fiyatlarındaki fahiş yükselişle birlikte otomobil alım satımlar adeta durma noktasına geldi. Kimi fırsatçılar pandemiyi bahane ederek ilk zamanlarda talebin fazla olması nedeniyle otomobil fiyatlarını iki katından bile fazla fiyata çıkartarak satışa sundular. Bazı vatandaşlarımız mecburiyetten araç almak zorunda olduklarını söyleseler de bu inanılmaz artışlar can sıkmaya devam ediyor.

Bir vatandaşımız geçen yıl (2020 yılının kasım ayında) 2015 model dizel 1.6 otomatik bir Renault Fluence bir araç 78 bin TL’ye aldığını bugün aynı araç için 175 bin TL istendiği hayretler içinde söylüyor. Dünyanın hiçbir yerinde bu kadar artış olduğu görülmemiştir diyen vatandaşımıza çevredekiler tarafından da hak verildi.

Oto galericiler, önceden bir günde sattıkları araçları şu anda 2 ayda satamadıklarını belirtiyor. Fiyatları da düşürdüklerini söylüyorlar. Ancak sıfır ve ikinci el fiyatlara baktığımızda fiyatlarda elle tutulur gözle görülür bir düşüş yaşanmadığı da ortada.

Otomobildeki aşırı fiyat artışlarıyla alakalı  yetkililerin düzenleme yapmasını isteyen vatandaşlar için şimdilik fiyat düşüşü hayal gibi görünüyor.

 

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
1
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
İkinci el otomobil fiyatları düşüyor mu?
Yeni gelişmelerden ilk siz haberdar olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

ŞanlıTürk ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!