featured

Baharın müjdecisi cemre düştü

Cemre düştü mü sorusu pek çok vatandaşımız tarafından merak edilmeye başlandı. Hava durumundaki iyileşmeleri gösteren Cemre düşme tarihleri havaya,suya ardından toprağa düşüp düşmediği ile ilgili  araştırılmaya başlandı.Peki,Cemre ne zaman düşecek? İşte, 2021 Cemre düşme tarihleri hakkında ayrıntılı bilgiler

İLK CEMRE NE ZAMAN DÜŞTÜ?

Halk inanışına göre Cemrenin birer hafta aralıkla havaya, suya ve toprağa düştüğüne inanılıyor. Üç tane olan cemrenin ilki havaya (19-20 Şubat), ikincisi suya (26-27 Şubat) ve üçüncüsü de (5-6 Mart) toprağa düşer.

“Ateş”, “kor” anlamına gelen cemrenin her yıl şubat ayı sonunda önce havaya,sonra suya, son olarak da toprağa düştüğü kabul edilir. “cemre düşmesi”,bahar bayramı nevruzun yaklaştığına da işaret eder.

 “cemre düşmesi” hayvancılıkla uğraşan insanların soğuk nedeniyle dışarıya çıkartamadıkları hayvanlarını otlaklara kavuşma zamanının yaklaştığını,tarımla uğraşanlar için de toprağın işlenme dönemine gelindiği anlamına gelir.Cemre düşmelerinin başlamasıyla nevruz zamanının geldiği anlamına gelir ve hazırlıklar  başlar.

2
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Baharın müjdecisi cemre düştü
Yeni gelişmelerden ilk siz haberdar olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

ŞanlıTürk ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!