featured

ABD, Paris İklim Anlaşması’na tekrar taraf olduğunu açıkladı

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, bugün itibarıyla, ABD'nin artık resmi olarak Paris İklim Anlaşması'nın tarafı olduğunu ve Biden'ın 22 Nisan'da yapılacak Liderler İklim Zirvesi'ne de katılacağını bildirdi.

Eski ABD Başkanı Donald Trump, Haziran 2017’de ABD’nin Paris İklim Anlaşması’ndan çekileceğini duyurmuş, 4 Kasım 2019’da ise resmi olarak anlaşmadan ayrılmıştı.ABD Başkanı Joe Biden,  20 Ocak’ta göreve başlar başlamaz ABD’nin Paris İklim Anlaşması’na geri döneceğine yönelik kararnameyi imzaladığını bildirmişti.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, bugün itibarıyla, ABD’nin artık resmi olarak Paris İklim Anlaşması’nın tarafı olduğunu ve Biden’ın 22 Nisan’da yapılacak Liderler İklim Zirvesi’ne de katılacağını bildirdi.

Blinken, yaptığı yazılı açıklamada “2016’da Anlaşma’ya katılmamız, bugün Anlaşma’ya yeniden katılmamız kadar bundan sonraki süreçte neler yapacağımız da önem arz edecektir.” ifadesini kullandı.

Blinken, ABD’nin ikili görüşmelerde iklim değişikliğini gündeme getireceğine dikkati çekerek, şunları söyledi:

“İklim değişikliği ve bilim diplomasisi dış politika görüşmelerinde artık bir daha asla eklenti bir konu olmayacak. İklim değişikliğinin gerçek tehditlerine odaklanmak ve bilim insanlarımızı dinlemek, bizim iç ve dış politika önceliklerimizin merkezindedir.”

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
ABD, Paris İklim Anlaşması’na tekrar taraf olduğunu açıkladı
Yeni gelişmelerden ilk siz haberdar olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

ŞanlıTürk ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!