featured

Merkez Bankası başkanının görevden alınması dövizi yükseltti

Merkez Bankası Başkanı'nın görevden alınmasından sonra dün gece 8.47'ye dayanan dolar/TL, bu sabah önce 7.70'in altını görüp tekrar 7.95'in üzerine tırmandı.

Geçtiğimiz haftayı 7.21 ile kapatan Dolar ve haftayı  8.59’dan kapatan Euro, Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal’ın kararname ile görevden alınmasının ardından 1  liradan fazla artış kaydetti.

Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal’ın kararname ile görevden alınıp yerine Prof. Dr. Şahap Kavcıoğlu’nun atanması süreci nedeni ile piyasalarda büyük hareketlilik yaşanıyor. Dün gece Asya piyasalarının açılması ile düşük hacimli piyasada dolar/TL 8.47’yi, Euro/TL ise 10.05’i gördü.

Dolar/TL bu sabah önce 7.70’in altına inip ardından yeniden 7.95’in üzerine tırmandı. Benzer bir şekilde sabah 9.20’nin altına düşen Euro/TL ise tekrar 9.50’nin üzerine tırmandı.

Bu arada Türkiye’nin 5 yıllık risk primi de (CDS) cuma kapanışa göre 158 baz puanlık artışla 466’ya fırladı.

Bütün bu gelişmeler yaşanırken Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, “Piyasaların etkin ve sağlıklı işleyişini son derece önemsiyoruz. Bu kapsamda serbest piyasa mekanizmasından herhangi bir taviz kesinlikle söz konusu olmayacak, liberal kambiyo rejiminin uygulanmasına kararlılıkla devam edilecektir.” diyerek piyasaları yatıştırmaya çalıştı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Merkez Bankası başkanının görevden alınması dövizi yükseltti
Yeni gelişmelerden ilk siz haberdar olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

ŞanlıTürk ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!