featured

T.C. Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu’ndan ilk basın açıklaması

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı olarak önceki gün göreve getirilen Şahap Kavcıoğlu, ilk yazılı basın açıklamasını yaptı. Daha önce kamuoyuna ilan edildiği biçimde Para Politikası Kurulu toplantılarının takvime uygun şekilde yapılacağını vurgulayan Kavcıoğlu, TCMB’nin Kanun’la belirlenmiş görev ve yetkiler çerçevesinde enflasyonda kalıcı düşüşü sağlama temel hedefi doğrultusunda para politikası araçlarını etkin bir şekilde kullanacağını ifade etti.

TCMB’nin yeni başkanı Şahap Kavcıoğlu,  kurumun resmi sitesinden ilk yazılı basın açıklamasını yaparak piyasalara ilk mesajını da vermiş oldu. Kavcıoğlu, para politikası toplantılarının mevcut takvime uygun devam edeceğini belirtti. Para politikasın araçlarının etkin kullanılacağını ve politikalarda şeffaflık ve öngörülebilirlik ilkeleri doğrultusunda tüm paydaşlar ile iletişim kurulacağına dikkat çekti.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu’nun basın açıklamasının ayrıntıları:

“Enflasyondaki gerileme, ülke risk primlerindeki düşüş ve finansman maliyetlerindeki kalıcı iyileşme yoluyla makro ekonomik istikrarı olumlu etkilerken, yatırım, üretim, ihracat ve istihdamı arttırıcı sürdürülebilir büyüme için de gerekli koşulların oluşmasına katkı sağlayacaktır.

Bu bağlamda Para Politikası Kurulu toplantıları, daha önce kamuoyuna ilan edilen takvime uygun şekilde yapılacak olup uygulanacak politikalarda şeffaflık ve öngörülebilirlik ilkeleri doğrultusunda tüm paydaşlar ile iletişim kanalları etkin bir şekilde kullanılacaktır.”

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
T.C. Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu’ndan ilk basın açıklaması
Yeni gelişmelerden ilk siz haberdar olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

ŞanlıTürk ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!