maliye bakanlığı kripto para verilerini istedi

Bitcoin nereden alınır? Bitcoin’de nasıl al-sat yapılır?

Son günlerin en çok konuşulan kripto parası olan Bitcoin dikkat çekmeye devam ediyor. İlk kripto para özelliği taşıyan Bitcoin'e yatırım yapmak isteyen yatırımcılar, son zamanlardaki hızlı yükselişin ardından "Bitcoin nasıl alınır?, Bitcoin nereden alınır?, Bitcoin'e nasıl yatırım yapılır?" sorularını sormaya başladı. Bitcoin hesabı açma ve al- sat yapma hakkındaki tüm detayları haber ayrıntısında bulabilirsiniz.

Özellikle Tesla ve SpaceX CEO’su Elon Musk’ın Twitter hesabına Bitcoin işareti koymasıyla tekrar gündem olan Bitcoin hakkında merak ettiğiniz her şey yazımızın devamında.

Bitcoin Nedir?

Kripto para herhangi bir devletin üretmiş olduğu bir para birimi değildir. Merkeziyetsiz olduğu için herhangi bir bankaya bağlı çalışmaz. Kripto para herhangi bir şahıs tarafından yönetilmez ve taklidi imkansızdır. Kripto paranın takası da mümkün değildir.

2009 yılında Satoshi Nakamoto tarafından oluşturulan Bitcoin (BTC) herhangi bir resmi kuruluş ile bağı olmayan ve merkeziyetsiz ilk kripto paradır. Kripto para, işlemleri güvenceye almak için kriptografi (şifreleme) kullanan sanal unsurdur. Kripto paralar için bir nevi dijital döviz denebilir.

Altcoin Nedir?

Bitcoin dışındaki tüm kripto para birimlerine altcoin denir. Ethereum, Ripple, Cardano, XRP, Litecoin, Chainlink ve Dogecoin gibi kripto paralar altcoindir.

Bitcoin Hesabı Nasıl Açılır?

Evvela, yerli ya da yabancı kripto para borsalarının birisine başvuru oluşturmanız ve kimlik doğrulama yaparak güvenli bir şekilde kayıt oluşturmanız gerekmektedir. Kripto para borsasında kayıt ve güvenlik oldukça önemli olduğu için güvenlik ağına “yüz tanıma, kimlik onaylama, telefon numarası ve e-mail onaylama, tek bir kanaldan hesaba girip yapabilme” gibi yüksek güvenlikli  kripto para borsasında işlem yapılması tavsiye edilir. Güvenli bir şekilde kayıt açtıktan sonra kripto para borsasında işlem yapabilmek için, hesabınızda almak istediğiniz Bitcoin miktarı kadar para bulundurmanız gerekir.

Bitcoin Nereden Alınır?

Binance, Thodex, Coinbase Pro, Bitfinex, Bitstamp, Kraken, Bitpanda, Kucoin, Btc Turk vs. platformlar üzerinden kripto para alınıp satılabilmektedir.

Bitcoin Al- Sat Yaparken Aracı Kurum Komisyon Alır mı?

Aracı kurumların  az miktarda olsa komisyon aldıklarını belirtelim. Yatırım araçlarının birçoğu yüzdelik oranda komisyon alır. Bu oran farklı kripto paralarda farklı oranlarda olabilir. Bu sebeple, kripto para borsasına ilk kez girenlerin, yatırım yapmadan önce mutlaka güncel komisyon oranlarını aracı kurumdan öğrenmeleri gerekir.

Bankadan Bitcoin Alınabilir mi?

Hayır. Çünkü, BDDK’da kripto para için herhangi bir mevduat hesap kanunu yer almamaktadır. Bu nedenden dolayı, herhangi bir banka üzerinden Bitcoin veya herhangi bir altcoin için al-sat işlemi yapılamamaktadır.

Bitcoin Neden Yükseliyor?

Bitcoin’in ilgi görmesinin en önemli nedeni ilk kripto para oluşudur.

Bitcoin’in yükselmesinin nedenlerinden bir diğeri de sınırlı sayıda olmasıdır. Günde sadece 900 adet üretilebiliyor.

Başta 300 milyon kullanıcısı olan Paypal olmak üzere küresel ödeme kuruluşlarının kripto para alım ve satım hizmetlerine başlaması Bitcoin’in değer kazanmasında etkili oldu.

Tesla ve SpaceX  CEO’su Elon Musk’ın, Bitcoin’ i dile getirmesi  ve Twitter hesabında Bitcoin işaretini kullanmasıyla birlikte Bitcoin’in arttığını düşünen yatırımcılar da var.Bitcoin’in Musk’ın desteğinin öncesinde de yüksek seviyede olduğu biliniyor.

Bitcoin’in yükselmesinin nedenlerinden birisi de kurumsal şirketlerin yüklü miktarda Bitcoin alması ve bu sebeple talebin artması.

 

 

 

 

 

 

1
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Bitcoin nereden alınır? Bitcoin’de nasıl al-sat yapılır?
Yeni gelişmelerden ilk siz haberdar olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. 24 Mart 2021, 13:28

    […] ayrıca alınan ödemelerin dolara çevrilmeyeceğini belirtti. Tesla, bu ödemeleri Bitcoin olarak tutmaya devam […]

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

ŞanlıTürk ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!