featured

Türkiye’den Azerbaycan’a büyük silah ihracatı

Azerbaycan’ın Türkiye’nin yaptığı silahlara güveni gün geçtikçe artmaya devam ediyor. Ermenistan ile Azerbaycan arasındaki  savaşta kullanılan Türkiye’nin ürettiği silahların başarısı sadece Azerbaycan’ın değil tüm dünyanın ilgisini çekmeyi başardı. Türkiye’nin savunma sanayindeki bu başarısı silah ihracatını da beraberinde getirdi.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ” Türkiye’nin silahlarının kalitesi savaş sırasında görüldü ve bu dünya için artık bir sır değil. “Azerbaycan Türk yapımı savunma sistemlerini ustaca kullandı ve bu bize savaşta avantaj sağladı.”

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in bugün yerli ve yabancı gazeteciler için düzenlediği basın toplantısında HaberGlobal TV çalışanlarından birinin sorusuna yanıt verirken şu açıklamaları yaptı.

“Savaştan sonra görüşmelerimiz devam ediyor. Yeni anlaşmalar imzalandı. Burada üretilen en modern silah türlerinin ithalatı için Türk tarafı ile anlaşmaya varıldı. Askeri gücümüzü büyük ölçüde güçlendirecek yeni anlaşmalar imzalandı. Bildiğiniz gibi Türk-Azerbaycan ortak askeri tatbikatları da düzenli olarak yapılıyor. Geçen yıl salgın nedeniyle biraz kısaydı. Ancak 2019’da 10’dan fazla etkinlik düzenlendi. Bu sefer Kars’ta yapıldı. Bu alanda da çalışmalar yapılacaktır.

Kurtulmuş topraklarda Türk şirketlerini görmek istiyoruz ve eminim ki göreceğiz. Yapılacak çok iş var ve birlikte çalışmaya devam edeceğimize inancım tam. “Dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Türkiye’den Azerbaycan’a büyük silah ihracatı
Yeni gelişmelerden ilk siz haberdar olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

ŞanlıTürk ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!