featured
Shot of a programmer working on a computer code at night

Bireysel yazılımcılara mali denetim

Hazine ve Maliye Bakanlığı, dijital platformlardan gelir sağlayanları vergilendirmeye yönelik adımlar atmaya devam ediyor.Youtuberlar bir süre önce bu denetimden geçmişti.Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın bireysel oyun yazılımcıları için de geriye dönük vergi incelemesi başlattığı öğrenildi.

Hazine ve Maliye Bakanlığı, dijital platformlardan gelir sağlayanları vergilendirmeye yönelik adımlar atmaya devam ediyor.Youtuberlar  bir süre önce bu denetimden geçmişti.Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın bireysel oyun yazılımcıları için de geriye dönük vergi incelemesi başlattığı öğrenildi.

Dünya gazetesinde  yer alan bir habere göre Hazine ve Maliye Bakanlığı, Google Ireland’dan, Google Adsense (Google  reklam uygulaması) üzerinden Türkiye’deki yerleşik kişilere yapılan ödeme bilgilerinin listesini  istedi.

Yürütülen inceleme kapsamında Google’dan banka aracılığıyla tahsilat yapan yazılımcılara, ticari kazanç  gerekçesiyle vergi mükellefiyeti oluşturuldu. Gelir vergisi, geçici vergi ile birlikte KDV tarh ettirildi. Ayrıca vergi cezası için gecikme faizi de talep edildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Bireysel yazılımcılara mali denetim
Yeni gelişmelerden ilk siz haberdar olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

ŞanlıTürk ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!