featured

Şenol Güneş: 3-3 hayal kırıklığı

A Milli Futbol Takımı, Letonya ile 3-3 berabere kaldı. 2022 FIFA Dünya Kupası Elemeleri'ndeki ilk puan kaybının ardından Şenol Güneş, bu beraberliği bir hayal kırıklığı olarak nitelendirdi.

A Milli Futbol Takımı, 2 farklı skorla öne geçmesine rağmen avantajı koruyamayarak Letonya ile 3-3 berabere kaldı. Müsabaka sonrasında TRT Spor‘a konuşan Şenol Güneş, önemli açıklamalar yaptı.

Şenol Güneş’in açıklamaları:

“3 maçta daha zor maçlardan 6 puan aldıktan sonra böyle bir beraberlik beklemiyorduk. Oyuncularımızın hepsi istedi ama istediklerimizi tam olarak yapamadık. Rakip maçı istediği şekle soktu. Kazanacağımız maçı koruyamadık. 3-1’den 3-3 bizim için hayal kırıklığı. Her geçen dakika oyundan düştük. Sakatlık oldu, yorulanlar oldu. Yavaş oynadık, baskılarımız yeterli değildi. Daha önce yaptığımız doğru işler, bu maçta yoktu. Fiziksel yeterlilik yoktu.”

“Letonya’yı uzun bir aradan sonra yenme şansımız vardı, milli takımın toplam galibiyet sayısında öne geçme şansımız vardı. Oyuncular da bunu biliyordu. Kazanma ruhu ve isteği de vardı. ilk yarı doğru işler yaptık, ikinci yarı oyundan düştük. Rakibin duran toplarda etkili olması ve bunların golle sonuçlanmasıyla arzu ettiğimiz üç puanı alamadık. Geriden gelerek beraberliği yakalamaları bizim için hayal kırıklığı oldu. Kazanılması gereken bir maçta iki puan kaybettik. Rakip için olağanüstü bir başarı daha çok Norveç ve Hollanda için bir avantaj oldu. Puan kaybı yapmamamız gerekiyordu. Tüm oyuncular elinden gelen gayreti gösterdi. Tempolu oynayamadık, top kayıplarımız oldu, birlikte baskı yapamadık. Duran toplarda, rakibe engel olamadık, bu da skoru aleyhimize çevirdi. Belki iki maçın temposunu bu maçta gösteremedik. O tempo olsaydı, oyun olarak da daha etkili olabilirdik. Bu maç geride kaldı, sonuçta 3 maçta 7 puan.  Tüm Türkiye futbolseverleri de aynı üzüntüyü yaşıyor. Futbol sürprizlere açık.”

“Avrupa Şampiyonası farklı bir kulvar. Üç maçta 9 puan hedefliyorduk, bu olmadı. Bu kayıpları her zaman yaşanabilir, futbolda var. Üç maçta 7 puan iyi de görülebiliyor kağıt üzerinde. Rakiplerden biriyle berabere kalıp, Letonya’yı yenseydik daha iyiydi ama Letonya’ya kaybetmek iki takım için avantaj oldu. Bizim için de büyük kayıp oldu. İlk 3 maça baktığımızda 7 puanla lider durumdayız. Bu durumda eylül ayında müsabakalara başlayacak, orada da 3 maç var, orada da sonuncu maçımız Hollanda ile. Ondan önce Avrupa Şampiyonası var. Mayısın ortalarından sonra kampa gireceğiz, sonra turnuvaya katılacağız. Onu da hep birlikte göreceğiz.”

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Şenol Güneş: 3-3 hayal kırıklığı
Yeni gelişmelerden ilk siz haberdar olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

ŞanlıTürk ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!