featured

HDP’li vekiller için fezleke yolda

Meclis Başkanı Mustafa Şentop, geçmişte yaşanan Kobani olayları ile ilgili HDP'li 9 vekil ile ilgili olarak "Fezlekelerle ilgili haber çıktı ama henüz Meclis'e ulaşan bir fezleke yok." açıklamasını yaptı.

Meclis Başkanı Mustafa Şentop, “Geçenlerde gelen bir bilgiye göre, eski ve yeni vekilleri tarafından, cezaevlerinde bazı terör örgütü mensuplarına büyük hacimde, miktarda pullar gönderildiğini ve cezaevlerinden bazı mektup kampanyalarının organize edilmesi için tasarlanan bir faaliyetle ilgili olduğunu ifade etmek isterim” açıklamasını yaptı.

Şentop, açıklamasının devamında şunları kaydetti:

“Savcılık tarafından hazırlandıktan sonra Adalet Bakanlığı’na gönderiliyor. Meclis’te başka fezlekeler de var. Başkanlığımıza gelince karma komisyona havale ediyoruz. Değerlendirmeyi karma komisyon yapacaktır. Daha önce 2016’da dokunulmazlık kaldırma yoluna gidilmişti.Cezaevlerinde terör örgütü mensuplarının zaman zaman eylem hazırlığında olduğunu duyuyoruz. Bazı vekillerin de bu içerikleri meclis gündemine taşıdıklarına şahit oluyorum. Geçenlerde gelen bir bilgiye göre, eski ve yeni vekilleri tarafından, cezaevlerinde bazı terör örgütü mensuplarına büyük hacimde, miktarda pullar gönderildiğini ve cezaevlerinden bazı mektup kampanyalarının organize edilmesi tasarlanan için bir faaliyetle ilgili olduğunu ifade etmek isterim. Gerekli işleri hukuk ve cezaevlerinin yönetimi konusunda Adalet Bakanlığımız yönetiyor. Ancak cezaevleri konusundaki önemli bir konuya arı kovanına çomak sokulduğunu ifade etmek istiyorum. Rahatsızlığın büyüklüğünü de açıklamak isterim.”

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
HDP’li vekiller için fezleke yolda
Yeni gelişmelerden ilk siz haberdar olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

ŞanlıTürk ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!