featured

Amerika’da FBI ve polis isyancı avına başladı

Her fırsat bulduğunda ortadoğu ülkelerine ve Türkiye'ye demokrasi dersi vermeye kalkışan ABD, bu defa kendi içinde isyanı programlayan ve planlayan göstericileri hedef aldı.

Pandemi dolayısıyla seyahat kısıtlamasından olacak bu defa örgütsel ayaklanmaları orta doğu ülkelerinde yapamayan ABD, hızını alamayıp kendi ülkesinde isyanla yüzleşti.

ABD polisi ve FBI yetkilileri sosyal medyada ve gazetelerde yer alan fotoğraf ve videolardan yararlanarak pek çok göstericiyi tespit edip tutuklayarak hapishanelere gönderdi. ABD’de adeta isyancı avına çıkan polisler pek çok tutuklama gerçekleştirdi.

Adalet Bakanlığı ayaklanmalarla ilgili olarak 215’ten fazla kişiyi suçladı ve son günlerde yeni açılan davaların bazıları basit izinsiz girmekten daha karmaşık ve ciddi suçlar içeriyor gibi görünüyor. Bununla birlikte, federal savcılar, Capitol isyan sanıklarına karşı adaleti engelleme suçlamalarının çoğunu yapmadılar, ancak bu, soruşturma ilerledikçe değişebilir.

Birçok isyancı, 6 Ocak’ta Kongre Binası’ndaki varlıklarını duyurmak için sosyal medyayı kullansa da,  saatler sonra, isyancılar için ülke çapında insan avının artmasıyla kaldırıldı.

Türkiye Cumhuriyeti olarak ABD’deki bu insan avının bir an önce durmasını diliyor olayları endişeyle takip ediyoruz.

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Amerika’da FBI ve polis isyancı avına başladı
Yeni gelişmelerden ilk siz haberdar olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

ŞanlıTürk ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!