featured

104 amiral soruşturması devam ederken lojman ve koruma hakları da iptal edildi

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında 10 emekli amiral gözaltına alınırken, 4 isim için gözaltı kararı verildi.Ayrıca, bildiriyi imzalayan 104 amiralin lojman ve koruma hakları da iptal edildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Montrö bildirisi ile ilgili olarak dün soruşturma başlatmıştı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında 10 emekli amiral gözaltına alınırken, 4 isim için gözaltı kararı verildi. 10 general arasında Cem Gürdeniz, Mustafa Özbey ve Kadir Sağdıç’ın da bulunduğu bildirildi.

Ayrıca, bildiriyi imzalayan 104 amiralin lojman ve koruma hakları da iptal edildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma ile ilgili yapılan açıklama:

“04/04/2021 tarihinde bazı internet sitelerinde ve sosyal medya mecralarında paylaşılan ‘103 amiralden Montrö bildirisi’ başlığı altında yayımlandığı belirtilen bildiri hakkında Cumhuriyet Başsavcılığımızca 5237 Sayılı Türk Ceza Kanununun 316/1 maddesinde yazılıDevletin Güvenliğine ve Anayasal Düzene Karşı Suç İşlemek için Anlaşma‘ suçundan re’sen soruşturma başlatılmıştır.10 şüphelinin, üzerilerine atılı suçun niteliği ile delillerin yok edilmesinin önüne geçmek ve varsa başka şüphelilerin de ivedilikle tespit edilmesini sağlamak amacıyla gecikmesinde sakınca bulunması nedeniyle, 05.04.2021 tarihinde eş zamanlı olarak gözaltına alınmalarına / gözaltına alınmalarına yönelik talimat yazılmasına, arama / el koyma işlemi yapılmasına, 4 şüphelinin ise belirlenen adreslerindeki arama / el koyma işlemlerinin icrasından sonra yaş durumları göz önüne alınarak gözaltına alınmaksızın 3 gün içerisinde Ankara İl Emniyet Müdürlüğüne müracaat etmelerinin kendilerine tebliğine karar verilmiştir.”

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
104 amiral soruşturması devam ederken lojman ve koruma hakları da iptal edildi
Yeni gelişmelerden ilk siz haberdar olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

ŞanlıTürk ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!