featured

Suriye’nin kuzeyi patlamalar ile sarsıldı

Türkiye sınırındaki Fırat Kalkanı Harekatı bölgesinde yer alan Cerablus'un Hamran ve Bab yakınlarındaki Terhin bölgelerinde, akşam saatlerinde patlamalar oldu.

Türkiye sınırına yakın Cerablus ilçesinin Hamran bölgesi ile Bab ilçesinin Terhin bölgesinde akşam saatlerinde patlamalar oldu. Patlamalara balistik füzelerin neden olduğu öğrenildi. Ancak, saldırılarım kim tarafından ve nereden yapıldığı konusunda bir netlik yok.Bölgenin petrol sahalarına yakınlığı biliniyor.

Aynı bölgeye (Terhin) yaklaşık bir ay önce benzer bir balistik füze saldırısı yapıldığı biliniyor. Benzer bir saldırı, Aralık 2020 tarihinde El Bab kentine bağlı Tıl Betal köyündeki Terhin Petrol Sahası’na gerçekleştirilmişti. Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR),  yerel kaynaklarına dayandırdığı bilgiye göre bombardımanın Silahsız İnsansız Hava Araçları (SİHA) ile gerçekleştirdiğini belirtmişti.

İlk gelen haberlere göre, akşam saatlerinde gerçekleştirilen bu saldırılarda 3 sivil yaşamını kaybederken  28 sivil yaralandı. Ancak ölü ve yaralı sayısının artmasından endişe ediliyor. Yaralılar derhal hastanelere kaldırıldığı, güvenlik görevlilerinin de bölgeyi koruma altına aldığı bilgisine yer verildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Suriye’nin kuzeyi patlamalar ile sarsıldı
Yeni gelişmelerden ilk siz haberdar olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

ŞanlıTürk ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!