featured

Töre cinayetinde karar açıklandı

On iki yıl önce Hakkari’de akrabasıyla zorla evlendirilmek istenen ve bu yüzden evden kaçtığı için öldürüldüğü değerlendirilen Sariye Çetin (19) cinayetinde yargılanan, babasının da aralarında bulunduğu 7 sanık hakkında karar çıktı. Sariye ile ilgili davada, sanıklara “töre saikiyle öldürme”suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası verildi.

Hakkari Bağlar Mahallesi’nde, 2009 yılında kan donduran bir olay yaşandı. 12 çocuklu Abdullah Çetin (62),  kızı Sariye Çetin’i, aynı zamanda komşusu olan akrabasının oğluyla evlendirmek istedi. Sariye Çetin, bu evliliğe razı olmadı. Tüm itirazlarına rağmen ailesini ikna edemeyen Sariye, kına gecesi yapılırken evinden kaçtı. Yakınlarının aradığı Sariye, Yüksekova’da bir tanıdıklarının evinde bulundu. Baba evine getirilen Sariye, kısa süre sonra ortadan kayboldu. Sariye’nin kaybolmasından birkaç gün geçtikten sonra ailesi, polise kayıp başvurusunda bulundu. Polis ekiplerince başlatılan aramada, Sariye’nın izine rastlanmadı.

155 Polis İmdat hattını arayan kimliği belirsiz kişi tarafından, Sariye’nin öldürülüp cesedinin de Merzan Mahallesi’ndeki Sülük Göleti’ne atıldığı iddia edildi. Yapılan tüm aramalara rağmen gölette Sariye’ye ait bir ize rastlanmadı.

Sariye’nin öldürüldüğünün değerlendirilmesi sonrası polis ekiplerince yapılan çalışmaların ardından 2010’da babası Abdullah Çetin, amcası
C.Ç. (39) kuzeni M.Ç. (30) ile F.Ç. (40),İ.Ç. (41),İ.Ç. (46) ve R.Ç. (45) gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından şüpheliler, sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Şüpheliler hakkında, Hakkari 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı. Tutuklu yargılanan 7 şüpheli, 9 ay Hakkari Kapalı Cezaevi’nde kaldıktan sonra tahliye edildi ve haklarında beraat kararı verildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Töre cinayetinde karar açıklandı
Yeni gelişmelerden ilk siz haberdar olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

ŞanlıTürk ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!