featured

Evleneceklere ve altın borcu olanlara müjde! Altın fiyatları 7 ayın en düşük seviyesinde

Finans Analisti İslam Memiş: “Dolar kurundan olumsuz etkilenen gram altın fiyatının 7 ayın en düşük seviyesi olan 405 liraya gerilediğini gördük. Bir miktar daha çekiliş olacağını tahmin ediyoruz ama Altının gram fiyatındaki düşüş kalıcı olmayacak ” Özellikle altın borcu, düğün yapacak vatandaşlarımız düşmeleri yakından takip etmeli ve satın alma fırsatlarından yararlanmalı ”

Altın fiyatı yaklaşık 7 ayın en düşük seviyesine geriledi, ABD doları döviz kurunun  son 6 ayın en düşük seviyesine gerilemesi,yeni koronavirüs (Kovid-19) aşılama programı ve küresel toparlanma konusundaki iyimserlik artması altının düşme nedeni olarak gösterilebilinir.

Geçtiğimiz yıl küresel piyasalarda Kovid-19 salgınına ilişkin risk algısının artması, salgın üzerine merkez bankaları ve hükümetlerin aldığı trilyon dolarlık önlemler, ABD ile Çin arasındaki gerilimler ve salgınla ilgili ikinci bir korku dalgası,altının fiyatını destekledi.Altının ons fiyatında Aşılama çalışmalarında elde edilen başarı ve toparlanma ile başlayan düşüş eğilimi devam ediyor.

Öte yandan, yerli altının gram fiyatı geçen yıl Kasım ayında en yüksek tarihi zirvesine ulaştığında 541 liraya ulaşmış, ABD doları kuruyla senkronize olmuş, son üç ayda% 25 düşüşle 405 liraya düşmüştür.Şu anda 22 Temmuz 2020 tarihinden bu yana en düşük seviyesinde. Son üç ayda altının ons fiyatı % 7 düştü.

Güncel altın fiyatlarını https://sanliturk.com/emtia adresinden takip edebilirsiniz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Evleneceklere ve altın borcu olanlara müjde! Altın fiyatları 7 ayın en düşük seviyesinde
Yeni gelişmelerden ilk siz haberdar olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

ŞanlıTürk ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!