featured

Yüz yüze eğitim başlıyor

MEB'in yaptığı son dakika açıklamaya göre 01.03.2021 tarihinde İlköğretim okullarının bir kısmı ve Ortaöğretim 12.sınıflar için okul başlıyor.

Milyonlarca öğrencinin merakla beklediği haber Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk dan geldi. Liselerde yüz yüze eğitim başlıyor. Milli Eğitim Bakanının açıklamasına göre liselerde yüz yüze eğitim sadece 12 sınıflarda 01.03.2021 tarihinde  başlayacağını söyledi.

Yüz yüze eğitim faaliyetlerine katılım mecburi olmayacak. Ancak okul yönetiminin, öğrencilerin devamsızlıklarını takip açısından yüz yüze eğitime katılmayacak öğrenciler için veliler tarafından Covid-19 nedeniyle öğrencisini okula göndermek istemediğine
ilişkin dilekçesini okul müdürlüklerine vermeleri gerekmektedir.

12 sınıflar için yüz yüze yapılacak dersler haftalık ders çizelgelerindeki ders saatlerine uygun şekilde haftada en az 16,en fazla 24 saat olacak şekilde okul müdürlüklerince planlanacaktır.

15.02.2021 tarihinden itibaren Özel Eğiti ve Rehberlik Hizmetine bağlı ortaöğretim kademesinde eğitim veren özel eğitim okulları ve özel eğitim sınıfları da uzaktan eğitime başlayacaktır.

01.03.2021 tarihinden itibaren Ortaöğretim kurumlarının tüm sınıf seviyelerinde birinci dönem ile ilgili yapılamayantüm sınavlar Covid-19 salgını tedbirlerine uygun bir şekilde yüz yüze yapılacaktır. Birinci dönemde yapılmayan sınavların kapsamı 01 Kasım 2021 tarihine kadar olan konulardan öğrenciler sorumlu olacaklar. Herhangi bir nedenle sınava katılamayan öğrenciler, okul yönetimince mazeretleri uygun
görüldüğü takdirde zümre öğretmeninin belirleyeceği bir tarihte sınav yapılacaktır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Yüz yüze eğitim başlıyor
Yeni gelişmelerden ilk siz haberdar olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

ŞanlıTürk ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!