Kayseri’de SS Yenişehir Konut Yapı Kooperatif Üyeleri Dolandırılıyor mu?

kooperatif-kayseri

yenisehirkent

Son dönemlerde Kayseri’de kooperatif mağdurlarının sayısı gün geçtikçe artıyor. Son olarak sayıları binleri bulan Yenişehir Kent Yapı Kooperatifi mağdurları kooperatif tarafından dolandırıldıklarını iddia ederek kooperatife dava açmaya başladılar.

On beş yıl önce oturduğu dairenin genel borç toplamını kooperatife ödeyerek tapusunu alan üyelere yeniden borç çıkarılmaya başlanması üyeler tarafından protesto edilmeye başlandı. Borç miktarı olarak 30 bin TL ile 350 bin TL arası meblağları üyelere tebligat gönderdiği belirtilen kooperatifin borcun ödenmemesi durumunda icra yolu ile alacaklarını tahsil edeceğini söyleyerek üyeleri mağdur ettiği iddia ediliyor.

Kooperatifin haksız olduğunu vurgulayan üyeler haklarını sonuna kadar adalet karşısında arayacaklarını ve devlet büyüklerinin de konuyla yakından ilgilenilmesi gerektiğini önemle vurguladılar.

Kooperatifin eski üyeleri haksız menfaat elde etmeye çalıştıklarını ileri sürerek ve kendi üzerlerinde baskı uyguladıkları gerekçesiyle kooperatif yöneticileri şiddetle kınandı.

Exit mobile version