Beşiktaş zirve takibinde

Beşiktaş, rakipleri Fenerbahçe ve Galatasaray’ın üç puanla sonlandırdıkları Süper Lig'in 25. haftasının kapanış gününde Gençlerbirliği'ne konuk oldu.Beşiktaş mücadeleyi 3-0 kazanarak Fenerbahçe ve Galatasaray'la puanını yeniden eşitledi. Kartal'ın galibiyet gollerini Rachid Ghezzal ve Cenk Tosun (2) attı.

genclerbirligi-besiktas-maci 0-3

STAT: Eryaman

HAKEMLER: Yaşar Kemal Uğurlu, İbrahim Çağlar Uyarcan, Erdinç Sezertam

GENÇLERBİRLİĞİ: Nordfeldt – Johansson, Toure, Arda Kızıldağ, Polomat, Soner Dikmen, Furman, Mugni (Dk. 73 Spiridonovic), Candeias, Ayite (Dk. 87 İlker Karakaş), Sefa Yılmaz (Dk. 64 Stancu)

BEŞİKTAŞ: Ersin Destanoğlu – Welinton, Necip Uysal, Rosier, Dorukhan Toköz, Josef, Atiba, Ghezzal (Dk. 62 N’Koudou), Ljajic (Dk. 78 Mensah), Larin (Dk. 87 Gökhan Töre), Aboubakar (Dk. 62 Cenk Tosun)

GOLLER: Dk. 4 Ghezzal, Dk. 89 – Dk. 90+4 Cenk Tosun (Beşiktaş)

SARI KARTLAR: Ayite, Furman, Candeias (Gençlerbirliği) – Josef, Dorukhan (Beşiktaş)

Beşiktaş, rakipleri Fenerbahçe ve Galatasaray’ın üç puanla sonlandırdıkları Süper Lig’in 25. haftasının kapanış gününde Gençlerbirliği’ne konuk oldu.Beşiktaş mücadeleyi 3-0 kazanarak  Fenerbahçe ve Galatasaray’la puanını yeniden eşitledi. Kartal’ın galibiyet gollerini Rachid Ghezzal ve Cenk Tosun (2) attı.

Beşiktaş, Ankara’da Gençlerbirliği’ni 3-0 mağlup etmeyi başardı. 89. ve 90+4. dakikalarda attığı 2 golle Cenk Tosun siyah-beyazlı takıma tekrar merhaba dedi.

Eryaman Stadyumu’nda ve kar yağışı altında oynanan mücadele erken golle başladı. Henüz maçın 4. dakikasında ceza sahasının dışından çok şık bir vuruş yapan Ghezzal, Beşiktaş’ı 1-0 öne geçirdi. 89. dakikada ise sahneye çıkan Cenk Tosun siyah-beyazlı takıma geri döndükten sonra  ilk golünü attı ve skoru 2-0 yaptı. 90+4’te bir gol daha batan Cenk Tosun maçın skorunu belirledi.

Teknik Direktör Sergen Yalçın, geçen hafta İttifak Holding Konyaspor’u 1-0 yendikleri maçın ilk 11’inde değişiklik yaparak  Vida ve N’Sakala’nın yerine kart cezası biten Dorukhan ile Atiba Hutchinson ilk 11’de forma verdi. Kart cezası sona eren Mensah ise yedek kulübesinde bekledi. Siyah-beyazlılarda sakatlığı bulunan bir başka futbolcu Oğuzhan Özyakup kadroda yer almadı.

Gençlerbirliği‘nde yeni transfer Lucas Mugni, kırmızı-siyahlı formayı ilk kez Beşiktaş karşısında terletti.

Bu sonuçla Beşiktaş puanını 51’e yükseltirken, Gençlerbirliği 20 puanda kaldı.

Exit mobile version