featured

Taha Akgül 8. kez Avrupa Şampiyonu oldu

Polonya’da düzenlenen Avrupa Güreş Şampiyonasında ülkemizi 125 kg’da temsil eden Taha Akgül finalde karşılaştığı Gençlik Olimpiyatları Şampiyonu Rus Sergei Kozyrev’i 9-2 mağlup ederek kariyerindeki 8.Avrupa şampiyonluğuna imza attı.

Avrupa, dünya ve Olimpiyat şampiyonumuz Taha AKGÜL Ezeli rakibi Gürcü Geno Petriashvili’yi (6-1), Polonyalı Kamil Tomasz Kosciolek’i (6-1) yarı finalde Belarus Dzianis Khramiankou’yu (4-0) yenerek yükseldiği finalde Gençlik Olimpiyatları Şampiyonu Rus rakibi Sergei Kozyrev’i (9-2) öndeyken rakibinin üst üste kural dışı hareketler yapması sonucu 3 ihtarla diskalifiye ile yendi ve Altın Madalya kazandı.

Böylece Taha AKGÜL Hamza Yerlikaya’nın Avrupa’daki 8. Şampiyonluğunu egale etti. Grekoromende Rıza Kayaalp 9 Avrupa Şampiyonluğu ile en çok Avrupa Şampiyonu olan Güreşçimiz durumunda.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 8. kez Avrupa Şampiyonu olan gururumuz milli güreşçi Taha Akgül’ü telefonla arayarak, tebrik etti. Erdoğan, 8. kez Avrupa şampiyonu olan Taha Akgül’ü kutlayarak aynı başarıyı Olimpiyatlarda da beklediğini söyledi. Taha Akgül’de en büyük hedefinin Tokyo Olimpiyatlarında ikinci kez altın madalya almak olduğunu söyledi.

Ağır Sıklet 125 kg Avrupa Şampiyonalarında 2012 den 2021 ‘e son 10 Yılda Taha Akgül 8 Gürcü Geno Petriashvili 2 kez Avrupa şampiyonu oldular.
Taha Akgül; 2012, 2013, 2014, 2015, 2017, 2018, 2019, 2021 yıllarında Avrupa şampiyonu oldu. Taha AKGÜL sakatlığı nedeniyle geçen sene Roma’ya katılamadı.
Şampiyonumuz Taha AKGÜL 2014 Taşkent’te ve 2015 Las Vegas’ta Dünya Şampiyonu, 2016 Rio’da Olimpiyat Şampiyonu olmuştu.
Ayrıca 2013 Akdeniz Oyunları, 2013 Dünya Üniversite Oyunları, 2019 Askeri Olimpiyat Oyunları şampiyonlukları yaşamıştı.

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Polonya’da devam eden Avrupa Güreş Şampiyonası’nda serbest stil 125 kiloda altın madalya kazanarak 8. kez Avrupa şampiyonu olan Taha Akgül’ü kutladı.
Bakan Kasapoğlu, yayımladığı mesajında, şu ifadelere yer verdi:
“Elde ettiği sekizinci şampiyonlukla bizleri bir kez daha gururlandıran Taha Akgül’ün Tokyo 2020 Olimpiyatları’nda da ülkemizi, şanlı bayrağımızı başarıyla temsil edeceğine inanıyorum. Avrupa Güreş Şampiyonası’nda ay-yıldızlı bayrağımızın dalgalandırılmasında ve İstiklal Marşı’mızın dinletilmesinde emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Devam eden Avrupa Güreş Şampiyonası’nda mücadele edecek tüm sporcularımıza başarılar diliyorum.”

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Taha Akgül 8. kez Avrupa Şampiyonu oldu
Yeni gelişmelerden ilk siz haberdar olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

ŞanlıTürk ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!